't IJ Ciel Bleu Double IPA

Brouwerij 't IJ (36)

't IJ Ciel Bleu Double IPA is het derde bier dat Brouwerij 't IJ samen met de chefs van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu ontwikkelden. Dit keer resulteerde dat in een Double IPA met Aziatisch citrusfruit. Er werden Sudachi, een Japans limoenachtige, en Boeddha’s Hand, een vreemduitziende maar prima smakende Aziatische vrucht, toegevoegd. Als hop werden Centennial en Chinook gebruikt. Her resultaat is een prachtig en rijk bier, dat verradelijk lekker is.

Details

Brouwerij
Alcohol
7.4%
Categorie
Blond en Krachtig
Prijzen
Gouden medaille - Double IPA - Dutch Beer Challenge 2017
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
Hopsoorten
Centennial, Chinook

Mijn bieren

Het oordeel van de Bierista's

't IJ Ciel Bleu Double IPA is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Het is tijd voor Hertog Jan Vatgerijpt 2022

Het begint een traditie te worden. Elk najaar komt er een nieuwe serie Hertog Jan Vatgerijpt uit. Deze week is het weer feest!

Verder lezen

BRLO rukt op in Nederland

BRLO is een snelgroeiende Berlijnse craftbrouwerij, die ook in Nederland met spannende bieren steeds meer fans aan zicht bindt.

Verder lezen

Meer over bier || Wat betekent hergisting op fles?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, bieren met hergisting op fles. Dit bier kun je op een bijzondere manier inschenken om zo het bier echt anders te beleven.

Verder lezen

Geen Brand Pilsener meer in ketels Wijlre

De Brand Brouwerij in Wijlre verliest de productie van pils, maar daar staan wel investeringen in speciaalbier tegenover.

Verder lezen