Dark Lager

Dark Lager is een ondergistend bier gebrouwen met donkere moutsoorten. De kleur is veelal donkerbruin en de smaak heeft karamel en een geroosterheid, die neigt een lichte bitterheid. Het bier heeft meer body dan de vergelijkbare Schwarz-bieren.

Zicht:

De kleur is bruin, koper tot diep donkerbruin. Het weinige schuim heeft een romige structuur.

Geur:

Een ondergistend bier als deze heeft vaak een bescheiden hoeveelheid aroma's. Hier neem je karamel waar en zoete geroosterde mout.

Smaak

De smaak heeft ook weer die karameltonen en een geroosterdheid die soms wat bitterheid kan geven. Zeker in de nasmaak kan die bitterheid omhoog komen.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 6,0% Kleur: 50-90 EBC Bitterheid: 20-30 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Chicken Wings, Romige kaassoorten, Bekende voorbeelden: Sagres Dark, Glaubic

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Dark Lager

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen

Evenementenbier, bestaat het nu wel of niet?

Bestaat evenementenbier wel of niet? Die vraag komt regelmatig naar boven op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Maar hoe zit het nu?

Verder lezen

Maximus Brouwerij lanceert Bling Bling Barley Wine

Maximus Brouwerij uit Utrecht heeft weer iets nieuws voor ons in petto: de Bling Bling Barley Wine.

Verder lezen