Dark Lager

Dark Lager is een ondergistend bier gebrouwen met donkere moutsoorten. De kleur is veelal donkerbruin en de smaak heeft karamel en een geroosterheid, die neigt een lichte bitterheid. Het bier heeft meer body dan de vergelijkbare Schwarz-bieren.

Zicht:

De kleur is bruin, koper tot diep donkerbruin. Het weinige schuim heeft een romige structuur.

Geur:

Een ondergistend bier als deze heeft vaak een bescheiden hoeveelheid aroma's. Hier neem je karamel waar en zoete geroosterde mout.

Smaak

De smaak heeft ook weer die karameltonen en een geroosterdheid die soms wat bitterheid kan geven. Zeker in de nasmaak kan die bitterheid omhoog komen.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 6,0% Kleur: 50-90 EBC Bitterheid: 20-30 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Chicken Wings, Romige kaassoorten, Bekende voorbeelden: Sagres Dark, Glaubic

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Dark Lager

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen

Gebrouwen door Vrouwen en Rock City lanceren Watermelon Squeezer

Gebrouwen door Vrouwen heeft in samenwerking met Rock City een nieuw bier gebrouwen: de Watermelon Squeezer.

Verder lezen

Bourgondisch genieten op Streekbierfestival Gimmert Gist

Met een perfecte mix van speciaalbier, heerlijk eten, live muziek en een gezellige overdekte ambiance, biedt dit festival alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag uit.

Verder lezen

Restaurant Centpourcent wint de Cornet Beer & Food Pairing Award 2024

Bierpassie Magazine reikt jaarlijks de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat uitblinkt in het combineren van bier en gerechten.

Verder lezen