Dark Lager

Dark Lager is een ondergistend bier gebrouwen met donkere moutsoorten. De kleur is veelal donkerbruin en de smaak heeft karamel en een geroosterheid, die neigt een lichte bitterheid. Het bier heeft meer body dan de vergelijkbare Schwarz-bieren.

Zicht:

De kleur is bruin, koper tot diep donkerbruin. Het weinige schuim heeft een romige structuur.

Geur:

Een ondergistend bier als deze heeft vaak een bescheiden hoeveelheid aroma's. Hier neem je karamel waar en zoete geroosterde mout.

Smaak

De smaak heeft ook weer die karameltonen en een geroosterdheid die soms wat bitterheid kan geven. Zeker in de nasmaak kan die bitterheid omhoog komen.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 6,0% Kleur: 50-90 EBC Bitterheid: 20-30 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Chicken Wings, Romige kaassoorten, Bekende voorbeelden: Sagres Dark, Glaubic

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Dark Lager

Wat zijn jouw favoriete hopspots?

De zomer is begonnen. Wij zijn erg benieuwd waar jij deze zomer bier drinkt. Wat zijn jouw favoriete hopspots in Nederland?

Verder lezen

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers

Fred Teeven is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Brouwers. Hij heeft zin in zijn nieuwe job en pakt gelijk de handschoen op.

Verder lezen

Mout Bierfestival in Zwolle

Mout Bierfestival trekt weer door het land. Komend weekend - van 1 tot en met 3 juli - is het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle.

Verder lezen

Out now - Zomernummer van Bier! Magazine

De hele zomer lang genieten van mooie reportages, columns en biernieuws. Het zomernummer van Bier! Magazine ligt in de kiosk.

Verder lezen