Dark Lager

Dark Lager is een ondergistend bier gebrouwen met donkere moutsoorten. De kleur is veelal donkerbruin en de smaak heeft karamel en een geroosterheid, die neigt een lichte bitterheid. Het bier heeft meer body dan de vergelijkbare Schwarz-bieren.

Zicht:

De kleur is bruin, koper tot diep donkerbruin. Het weinige schuim heeft een romige structuur.

Geur:

Een ondergistend bier als deze heeft vaak een bescheiden hoeveelheid aroma's. Hier neem je karamel waar en zoete geroosterde mout.

Smaak

De smaak heeft ook weer die karameltonen en een geroosterdheid die soms wat bitterheid kan geven. Zeker in de nasmaak kan die bitterheid omhoog komen.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 6,0% Kleur: 50-90 EBC Bitterheid: 20-30 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Chicken Wings, Romige kaassoorten, Bekende voorbeelden: Sagres Dark, Glaubic

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Dark Lager

Lindeboom lanceert een nieuw Pilsner

Lindeboom introduceert een bijzonder lid binnen de prestigieuze Gouverneur-lijn: de Gouverneur Superieur Pilsener.

Verder lezen

Ontdek Den Bosch tijdens Het Speciaalbier Festival 2024

Pak je agenda en markeer het weekend van 11 en 12 mei 2024, want het Nederlands Speciaalbier Festival strijkt opnieuw neer in het gezellige Den Bosch.

Verder lezen

Muifelbrouwerij introduceert een nieuwe non-alcoholic IPA

Muifelbrouwerij breidt het assortiment uit met een gloednieuwe non-alcoholic IPA: de Careless Sipper.

Verder lezen

Word mede-eigenaar van Jopen

Via een unieke crowdfundingcampagne biedt Jopen nu de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Verder lezen