4,5

Lervig Sour Suzy

Lervig Aktiebryggeri (8)

Lervig Sour Suzy is een Session Berliner Weisen van Lervig. Dorstlessend, fris en natuurlijk zuur! Lekker funky en gevaarlijk makkelijk te drinken. Citrustonen en aroma's in combinatie met hinten van limoen.

Details

Bierstijl
Alcohol
4.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
4,5

Het oordeel van de Bierista's

Lervig Sour Suzy is beoordeeld met een gemiddelde van 4,5 door onze Bierista's

4,5

Smaak

4,5

Zicht

4,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
4,5

"Dit wordt een zuur avontuur, denk je dan. Weer een zuur belovend bier, dat niet echt zuur wil zijn. Onder het mom van Berliner Weisse en lemon ale. En er is heden ten dage toch al sprake van een ernstige trend naar verlimonadisering van het bierwezen. Vraag rijst dan toch weer of dit nog wel bier moet heten, want hiermee lijkt het wezen van bier te verdwijnen? Je spuit er wat zuur bedoelde fruit smaak in en hoppetee! De beleving is echter limonade en meer wat zoetig. Commercieel ligt dit momenteel wel goed in de markt. Echt zuur bier lijkt echter moeilijk te verkrijgen in fles of in blik. Jammer dat dat nauwelijks echt gedurfd wordt. Ook gueuzes kunnen ernstig teleurstellen."

Ton van der Koppel

19.670

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

4,5 Zicht Zoals verwacht lichtgeel. Wel vrij helder en met iets koolzuur. Echter nauwelijks schuim, bruist direct weg. Structuur dan ook niet goed te zeggen en de kleur vermoedelijk wit.

4,5 Neus Enigszins fris, maar niet overtuigend zuur.

4,5 Smaak Juist iets zoet ondanks of dankzij limoen (niet zo zuur als citroen) en melkzuur. Sour Suzy, die wel zuur kijkt op het blik, maar niet zuur is. Inderdaad meer een matige (qua alcohol sterkte) Berliner Weisse. Ongeveer geen nasmaak die de moeite waard lijkt.

Leffe is het online het meest populair

Bureau OAK deed onderzoek naar het online zoekgedrag op biermerken. Wat blijkt? Leffe is het populairst en er zijn regionaal opmerkelijke verschillen.

Verder lezen

Prijswinnende bieren in het proefglas bij Bierista's

De Bierista Community heeft afgelopen week weer heel veel bieren geproefd, waaronder enkele prijswinnende bieren. Wat vinden zij?

Verder lezen

Online proeverij door 5 Groningse brouwerijen

Vijf brouwerijen uit Groningen hebben de handen ineen geslagen en houden op vrijdag 4 december een grote online proeverij.

Verder lezen

Hertog Jan Grand Prestige in de spotlights

Hertog Jan viert zaterdag 28 november de Grand Prestige Dag. Online kun je alles meebeleven. Zorg wel dat je een fles Grand Prestige bij de hand hebt.

Verder lezen