8,8

SchorschBock 2018

Brauerei Schorschbräu (2)

SchorschBock 2018 is een bier met het waanzinnige alcoholpercentage van 43%.

Details

Bierstijl
Alcohol
43.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Zoete desserts
Drinkmoment
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

SchorschBock 2018 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,8

Smaak

8,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,8

"Als je inschenkt heeft ie de kleur van zeg maar cognac of een wat donkere bourbon whiskey. Hangt aan het glas en oogt als sterke drank, dus zonder schuim. Behoort tot World’s Strongest Beers/Die stärksten Biere der Welt (Limited Edition L 050) en kan volgens Brauerei Schorschbräu eindeloos bewaard worden. Dient gedronken als zwaar alcoholische versnapering en is qua prijsklasse in verhouding met de verkoop prijs van betere sterke drank uit het duurdere segment. Dit na een intensief proces van herhalende bevriezing gedurende het eisbocken met als eindresultaat een flesje van "slechts" 200ml inhoud. Zo kom je niet elke dag een bier in een zeer vergevorderd stadium (van alcoholisering) tegen. Dit is het resultaat van wat je daadwerkelijk met een Eisbock kunt bereiken, al zijn ze op bescheiden schaal voor de liefhebber door lokale brouwers nog wel sterker gemaakt (tot rond de 70%, wat je niet eens zozeer merkt als je proeft). Vraag blijft of je dit bier moet blijven noemen, want het resultaat benadert een distillaat. Beschouw dit dan ook niet als even een biertje inschenken."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.

8,8 Zicht Een heldere donker bruine kleur met intense rode gloed, transparant en geen koolzuur. Geen schuimwerking, schenkt in als een sterke drank.

8,8 Neus Een diepe en mooi scherp gerande geur van sterke drank richting iets zoetige bourbon whiskeys, maar bijvoorbeeld ook een voorbeeldige cognac.

8,8 Smaak Dit is puur sterke drank geworden (voor na de maaltijd of eventueel vooraf) en dient ook als zodanig benadert te worden door er in dit geval terecht slechts van te nippen. Een bijzonder eindresultaat. Als je wilt is er vagelijk gedroogd fruit (rozijn en vijgen/dadels). Tikje kruidig als nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Samenvattend: zoet/bitter/scherp en kruidig. Wat scherp en beetje plakkerig achteraf.

Spijssuggestie Solo en in dit geval daadwerkelijk voorzichtig degusteren. Als je een hele mooie wat neutrale pils hebt zou je deze Eisbock ernaast kunnen drinken als een kopstoot. Beiden goed gekoeld.

Bierdrinker is terug aan de bar

De bierdrinker heeft de weg naar de horeca weer gevonden. De pandemie heeft niet gezorgd voor een blijvende verschuiving.

Verder lezen

Experimentje - vandeStreek HBC Bingo

HBC Bingo is een bier met hopsoorten uit het experimentele programma van HBC. Ben jij ook zo benieuwd?

Verder lezen

Tripel Kanunnik: Driedubbel genieten

Tripel is nog altijd een zeer populaire bierstijl. De Wilderen Tripel Kanunnik is een viergranen Tripel met een kruidig karakter.

Verder lezen

Alles wat je wilt weten over hop

De vraag naar kennis over hop is groot. Vandaar dat Bierista een schitterende cursus over hop heeft ontwikkeld samen met brouwers en hopexperts.

Verder lezen