8,8

SchorschBock 2018

Brauerei Schorschbräu (2)

SchorschBock 2018 is een bier met het waanzinnige alcoholpercentage van 43%.

Details

Bierstijl
Alcohol
43.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Zoete desserts
Drinkmoment
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

SchorschBock 2018 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,8

Smaak

8,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,8

"Als je inschenkt heeft ie de kleur van zeg maar cognac of een wat donkere bourbon whiskey. Hangt aan het glas en oogt als sterke drank, dus zonder schuim. Behoort tot World’s Strongest Beers/Die stärksten Biere der Welt (Limited Edition L 050) en kan volgens Brauerei Schorschbräu eindeloos bewaard worden. Dient gedronken als zwaar alcoholische versnapering en is qua prijsklasse in verhouding met de verkoop prijs van betere sterke drank uit het duurdere segment. Dit na een intensief proces van herhalende bevriezing gedurende het eisbocken met als eindresultaat een flesje van "slechts" 200ml inhoud. Zo kom je niet elke dag een bier in een zeer vergevorderd stadium (van alcoholisering) tegen. Dit is het resultaat van wat je daadwerkelijk met een Eisbock kunt bereiken, al zijn ze op bescheiden schaal voor de liefhebber door lokale brouwers nog wel sterker gemaakt (tot rond de 70%, wat je niet eens zozeer merkt als je proeft). Vraag blijft of je dit bier moet blijven noemen, want het resultaat benadert een distillaat. Beschouw dit dan ook niet als even een biertje inschenken."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.

8,8 Zicht Een heldere donker bruine kleur met intense rode gloed, transparant en geen koolzuur. Geen schuimwerking, schenkt in als een sterke drank.

8,8 Neus Een diepe en mooi scherp gerande geur van sterke drank richting iets zoetige bourbon whiskeys, maar bijvoorbeeld ook een voorbeeldige cognac.

8,8 Smaak Dit is puur sterke drank geworden (voor na de maaltijd of eventueel vooraf) en dient ook als zodanig benadert te worden door er in dit geval terecht slechts van te nippen. Een bijzonder eindresultaat. Als je wilt is er vagelijk gedroogd fruit (rozijn en vijgen/dadels). Tikje kruidig als nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Samenvattend: zoet/bitter/scherp en kruidig. Wat scherp en beetje plakkerig achteraf.

Spijssuggestie Solo en in dit geval daadwerkelijk voorzichtig degusteren. Als je een hele mooie wat neutrale pils hebt zou je deze Eisbock ernaast kunnen drinken als een kopstoot. Beiden goed gekoeld.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen