Brauerei Schorschbräu (2)
Heb je je ooit afgevraagd welke Nederlandse bieren écht tot de top behoren? De uitslag van de Dutch Beer Challenge 2025 is binnen, en het is tijd om te ontdekken welke brouwerijen de kroon spanden. In dit artikel duiken we in de opvallendste winnaars, onthullen we verrassende trends en geven we tips om je bierkennis te verdiepen.
Verder lezenNa vele inzedingen van de Bierista bierkenners is er weer een top 100 ontstaan. Wij hebben ze opgesomd in de Bier top 100 2024.
Verder lezenHeb jij ooit een slok genomen van een bier dat niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hart raakt? Nee? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met de La Trappe Blond Special Edition 2025. Want geloof ons: dit is veel meer dan een blondje om je vrijdagmiddag mee af te sluiten.
Verder lezenZet je schrap, bierliefhebber, want er waait een frisse, gedurfde wind door de kelders van Brouwerij Duvel Moortgat. Maak kennis met Duvel Imperial Blond – een tijdelijke maar indrukwekkende nieuwkomer binnen het iconische Duvel-assortiment.
Verder lezen
"Als je inschenkt heeft ie de kleur van zeg maar cognac of een wat donkere bourbon whiskey. Hangt aan het glas en oogt als sterke drank, dus zonder schuim. Behoort tot World’s Strongest Beers/Die stärksten Biere der Welt (Limited Edition L 050) en kan volgens Brauerei Schorschbräu eindeloos bewaard worden. Dient gedronken als zwaar alcoholische versnapering en is qua prijsklasse in verhouding met de verkoop prijs van betere sterke drank uit het duurdere segment. Dit na een intensief proces van herhalende bevriezing gedurende het eisbocken met als eindresultaat een flesje van "slechts" 200ml inhoud. Zo kom je niet elke dag een bier in een zeer vergevorderd stadium (van alcoholisering) tegen. Dit is het resultaat van wat je daadwerkelijk met een Eisbock kunt bereiken, al zijn ze op bescheiden schaal voor de liefhebber door lokale brouwers nog wel sterker gemaakt (tot rond de 70%, wat je niet eens zozeer merkt als je proeft). Vraag blijft of je dit bier moet blijven noemen, want het resultaat benadert een distillaat. Beschouw dit dan ook niet als even een biertje inschenken."
Ton van der Koppel