Brauerei Schorschbräu (2)
Rock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.
Verder lezenDe Brewpub van Rabauw op het Eindhovense Strijp-S vormt donderdag 13 november vanaf 20:00 uur het toneel voor een Engelstalige Beer Tasting. Het betreft een samenwerking tussen de gastheren en -dames van Rabauw en Hellobier.nl: Rabauw & Friends.
Verder lezenGa je straks het stemhokje in, maar ben je er nog niet helemaal uit? Bierista geeft last minute stemadvies op basis van jouw biervoorkeur. Neem dit advies uiteraard met een korreltje hop en begrijp dat we van mening zijn dat er na al die serieuze debatten van de laatste weken ook weleens gelachen mag worden!
Verder lezenDe Tweede Kamer-verkiezingen staan voor het einde van de maand gepland. De minstens zo belangrijke 23e editie van Het Lekkerste Bockbier van Nederland werden afgelopen weekend al gehouden. En dat leverde twee prachtige winnaars op...
Verder lezen
"Als je inschenkt heeft ie de kleur van zeg maar cognac of een wat donkere bourbon whiskey. Hangt aan het glas en oogt als sterke drank, dus zonder schuim. Behoort tot World’s Strongest Beers/Die stärksten Biere der Welt (Limited Edition L 050) en kan volgens Brauerei Schorschbräu eindeloos bewaard worden. Dient gedronken als zwaar alcoholische versnapering en is qua prijsklasse in verhouding met de verkoop prijs van betere sterke drank uit het duurdere segment. Dit na een intensief proces van herhalende bevriezing gedurende het eisbocken met als eindresultaat een flesje van "slechts" 200ml inhoud. Zo kom je niet elke dag een bier in een zeer vergevorderd stadium (van alcoholisering) tegen. Dit is het resultaat van wat je daadwerkelijk met een Eisbock kunt bereiken, al zijn ze op bescheiden schaal voor de liefhebber door lokale brouwers nog wel sterker gemaakt (tot rond de 70%, wat je niet eens zozeer merkt als je proeft). Vraag blijft of je dit bier moet blijven noemen, want het resultaat benadert een distillaat. Beschouw dit dan ook niet als even een biertje inschenken."
Ton van der Koppel