8,8

SchorschBock 2018

Brauerei Schorschbräu (1)

SchorschBock 2018 is een bier met het waanzinnige alcoholpercentage van 43%.

Details

Bierstijl
Alcohol
43.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Zoete desserts
Drinkmoment
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

SchorschBock 2018 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,8

Smaak

8,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,8

"Als je inschenkt heeft ie de kleur van zeg maar cognac of een wat donkere bourbon whiskey. Hangt aan het glas en oogt als sterke drank, dus zonder schuim. Behoort tot World’s Strongest Beers/Die stärksten Biere der Welt (Limited Edition L 050) en kan volgens Brauerei Schorschbräu eindeloos bewaard worden. Dient gedronken als zwaar alcoholische versnapering en is qua prijsklasse in verhouding met de verkoop prijs van betere sterke drank uit het duurdere segment. Dit na een intensief proces van herhalende bevriezing gedurende het eisbocken met als eindresultaat een flesje van "slechts" 200ml inhoud. Zo kom je niet elke dag een bier in een zeer vergevorderd stadium (van alcoholisering) tegen. Dit is het resultaat van wat je daadwerkelijk met een Eisbock kunt bereiken, al zijn ze op bescheiden schaal voor de liefhebber door lokale brouwers nog wel sterker gemaakt (tot rond de 70%, wat je niet eens zozeer merkt als je proeft). Vraag blijft of je dit bier moet blijven noemen, want het resultaat benadert een distillaat. Beschouw dit dan ook niet als even een biertje inschenken."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.

8,8 Zicht Een heldere donker bruine kleur met intense rode gloed, transparant en geen koolzuur. Geen schuimwerking, schenkt in als een sterke drank.

8,8 Neus Een diepe en mooi scherp gerande geur van sterke drank richting iets zoetige bourbon whiskeys, maar bijvoorbeeld ook een voorbeeldige cognac.

8,8 Smaak Dit is puur sterke drank geworden (voor na de maaltijd of eventueel vooraf) en dient ook als zodanig benadert te worden door er in dit geval terecht slechts van te nippen. Een bijzonder eindresultaat. Als je wilt is er vagelijk gedroogd fruit (rozijn en vijgen/dadels). Tikje kruidig als nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Samenvattend: zoet/bitter/scherp en kruidig. Wat scherp en beetje plakkerig achteraf.

Spijssuggestie Solo en in dit geval daadwerkelijk voorzichtig degusteren. Als je een hele mooie wat neutrale pils hebt zou je deze Eisbock ernaast kunnen drinken als een kopstoot. Beiden goed gekoeld.

Bierista bij Domien op QMusic

Domien Verschuuren van Qmusic houdt wel van een biertje. Bierista Alain vertelde de populaire deejay over de biertrends dit voorjaar.

Verder lezen

Hertog Jan Het Weerzien - proosten op nieuwe tijd

Hertog Jan heeft een speciaal bier gebrouwen om de heropening van de horeca te vieren. Met Het Weerzien kan iedereen proosten op een nieuwe tijd.

Verder lezen

Terrassen open: Het eerste biertje

De terrassen gaan weer open en dat viert Heineken met de bekende skileraar Rudi, bekend van de kreet 'Heeeey biertje!'

Verder lezen

Omer en Tripel LeFort rukken op in Nederland

Belgische familie-brouwerij Omer Vander Ghinste charmeert na de horeca nu ook Nederlandse supermarkten met speciaal bieren.

Verder lezen