Rye River Brewing Company (9)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Wow wat een smaak bom. Een zeer complex bier wat goed in balans is. Een Belgische stijl quadrupel die heeft mogen rusten op Buffalo Trace Bourbon vaten. Een heerlijk verwarmend bier met smaken van vanille, karamel en bourbon met een hint van kersen. Het bier geeft een prettige prikkeling op de tong. Als het bier warmer wordt, wordt het steeds romiger, waarbij de prikkeling op de tong blijft. Er komt meer anijs/drop in de smaak. Een dikke body met vol aroma. Intens in de smaken met een zeer lange nasmaak. Het bier is afgevuld in bijna 2500, 75cl flessen. Een limited edition dus die het zoeken meer dan waard is."
Ben Maas