9,0

Roodbaard No13 Imperial saison moscatel barrel aged

Gebroeders Roodbaard Brouwerij (4)

Roodbaard No13 Imperial saison moscatel barrel aged is gebrouwen met spelt en gerst en is kruidig in opbouw. Door het bier te laten rijpen in een Moscatel vat, ondersteund het zoete van de Spaanse dessertwijn het droge van de Saison en, ontstaat er een interessante smaaksensatie.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.3%
Categorie
Blond en Krachtig
Kenmerken
Barrel aged
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
9,0

Het oordeel van de Bierista's

Roodbaard No13 Imperial saison moscatel barrel aged is beoordeeld met een gemiddelde van 9,0 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,7

Zicht

8,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"Leuk om een rijping in moscatel vat te proeven. Wel erg sterk alcoholisch van smaak"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,7 Zicht rood, troebel, kleine schuimkraag van fijne bellen, bruis

8,3 Neus alcohol/sterk, aarbei, bruitig

7,7 Smaak bruis op de tong, aardbei, sterk

Spijssuggestie Fruit dessert

Gulpener Bierbrouwerij finalist Koning Willem I Prijs

Gulpener Bierbrouwerij maakt kans op de prestigieuze Koning Willem I Prijs 2020 in categorie Duurzaam Ondernemerschap.

Verder lezen

Bokkenwandeling wordt BinnenBock

Op 20 november 2020 wordt de tweede 'Binnen Bierwandeling' gehouden als alternatief voor de Bokkenwandeling.

Verder lezen

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen