Stefan van der Neut Houten, Nederland

Kenner - 1 Review - #bedanktBierista
Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Vanuit deze conclusie ben ik de tripel verder gaan ontdekken waarbij er inmiddels gelukkig erg veel diversiteit is gekomen op tripel gebied. Er zijn ontelbare combinaties mogelijk van kruidig naar fruitig. Met mijn blog www.tripelbier.nl wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

Review badges 1 review

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,5

"Deze Tripel is met zijn amber kleur een typische winter tripel. Heerlijk tijdens de koude en donkere dagen voor Kerst. Openhaard of verwarming aan en een lekker muziekje op en genieten maar. Het kruidige in deze tripel wint het al vrij snel van de fruitige tonen dus echt een bier voor de liefhebber van de kruidige tripels!"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Deze Tripel is amber van kleur en heeft een inzakkende witte schuimkraag. Door de nagisting op fles heeft het bier een lichte troebeling.

7,0 Neus Het fruitige van deze tripel komt met name vanuit de abrikoos en in mindere mate van de banaan. Koriander is ook behoorlijk aanwezig in deze tripel en ik ruik ook een hele lichte vorm van alcohol.

7,5 Smaak Het zoete van de abrikoos en banaan gaat tijdens de afdronk over in het kruidige van de koriander en de hop bitters. In de afdronk wint de bitterheid aan kracht en blijft behoorlijk lang in de mond hangen.

Spijssuggestie Gevulde kalkoen met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en een klein beetje pesto