B. vd Elst Nootdorp, Nederland

Bierista - 10 Badges - 3660 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktB.
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren
Badge Hertog Jan Vatgerijpt
Badge Uiltje Brewing Company
Badge vandeStreek
Badge Grolsch
Badge Speedcourse Leffe
Badge Sierra Nevada
Badge Gulpener
Badge Bierquiz 2019

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,8

"Uitdagende kruidige tripel. Een heerlijk bier om rustig de tijd voor te nemen. Geen doordrinker. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Het feestje start bij Grolsch al met die heerlijke "plop". In het glas een mistig donker goudgeel bier met een mooie schuimkraag, gebroken wit van kleur. Het schuim zakt redelijk snel in.

7,5 Neus Een spannende kruidige geur, de kardemon en koriander komen duidelijk naar voren. Op de achtergrond een zoete moutige toon

8,0 Smaak De beleving in de mond start met een aangename prikkeling op de tong van het fijne koolzuur. Daarna een zoetige smaak die redelijk snel plaatsmaakt voor een heerlijke complexe kruidige smaak. De nasmaak blijft kruidig en gaat over in een bittertje. Naar mate de 2e en 3e slok wordt het zoetje echt wat verder weggedrukt en geniet je echt van een kruidig palet met een bittertje. En wat een genot dat er 45cl in een beugel zit ;-)

Spijssuggestie Een klein kaasplankje met Friese (kruid)nagelkaas is hier echt heerlijk bij!

6,8

"Verrassend lekker en fris witbier."

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Lichtgeel en strak helder, wel iets donkerder dan andere witbieren van "grote commerciële" producenten. Mooie stevige schuimkraag met een egale fijne bubbel.

6,0 Neus Zoetige weeïge geur, met een hintje van mout

7,0 Smaak Lekkere frisse smaak met een licht zoetje. De nasmaak gaat over in een licht bittertje, vervolgens een iets moutige smaak en eindigt met kruidige invloeden. Nasmaak blijft niet lang hangen, maar is zeker aangenaam en geeft een waterend mondgevoel. Je neemt voor je het weet een nieuwe slok ;-)

Spijssuggestie Verrassend genoeg bij toeval ontdekt dat hij erg goed combineert met een zoete taart van biscuitdeeg met marsepein.

7,2

"Een lekker fris bier met een spannende geur, die er voor zorgt dat je direct wil proeven uit je glas! Drinkt goed door en is licht dorstlessend."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Lichte goudkleur en helder.

8,5 Neus Erg lekker in de neus. Een uitlokkende geur die zowel fris, zoet als een hint van kruiden bevat. Ook een duidelijke geur van tarwe, die iets doet denken aan een Hoegaarden Witbier.

7,0 Smaak Fris, zoet en gaat langzaam over in een moutige smaak. Afdronk is iets zoet en pas daarna komen de kruidige tonen op het palet. Een zeer aangenaam blond bier met veel smaak! Duidelijk voor de genieter die net iets meer zoekt in zijn glas, dan een "standaard" doordrinkbaar blond bier van een toch grote producent ;-)

Spijssuggestie Lijkt me zeer goed passend bij een gevogelte gerecht, mits niet te kruidig of bij een jonge / zachte kaassoort