7,8

Primal Rye

K.E.G.S. (4)

The Primal Rye is een onderdeel van een serie bieren waarin zuivere biologische graanrassen centraal staan. Sint Jans rogge is een eeuwenoud graan dat tegenwoordig nog weinig wordt gebruikt. Het heeft een prachtig smaakpalet met een volle, fruitige smaak, en dat proef je. Deze bijzondere Bock is een samenwerking tussen graanspecialist Zonnespelt, de brouwspecialisten Morebeer brewing en K.E.G.S.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Primal Rye is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,8

Smaak

8,0

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Een mooi gebalanceerd bockbier, met een kruidige roggesmaak die goed combineert met de zachte karamelsmaak."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker roodbruin helder bier met een fijne schuimkraag die mooi blijft staan.

7,5 Neus Een zachte karamelgeur, geroosterd brood, een hint van (gedroogd) rood fruit met een lichte kruidigheid.

7,8 Smaak De karamel en fruitigheid komt in de smaak ook weer naar voren. De zoetigheid hiervan wordt gecombineerd met de kruidigheid van de rogge die in de smaak meer aanwezig is dan in de geur. De body is redelijk vol met een lichte koolzuurprikkeling. De nasmaak is zoet en wat plakkerig, kruidig en eindigt wat bitter.

Spijssuggestie Droge worst, pittige kazen

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen