7,4

Pirlot Kempisch Vuur Tripel

Brouwerij Pirlot (10)

Kempisch Vuur Tripel is een blond vier-granenbier met een storting van 16° Plato. Na de hergisting op de fles brengt dit het alcoholgehalte op 7,5 vol%.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
EBC
11

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Pirlot Kempisch Vuur Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,6

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Goede, stevige tripel, kruidig en moutig in de mond, Frisbitter van nasmaak. Dit geheel gevangen in een bier met een mooi uiterlijk."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Goudblond bier, iets mistig, veel en fijne koolzuurbelletjes. Op het bier staat een grote, witte, zeer stabiele schuimkraag die bestaat uit erg fijn schuim

7,0 Neus Fris, kruidig en wat moutig en de neus.

7,5 Smaak Romig, kruidig en moutig in de mond. Afdronk kruidig. Nasmaak mild hoppig, kruidig en wat alcoholisch, en lang aanhoudend.

Spijssuggestie Een paar toastjes met hartig beleg.

7,2

"Een vier-granentripel. Hoppig en fruitig, in de nasmaak ook wat kruidig"

Gijs Pullen

28.843

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht Blond, mooie schuimkraaf

6,9 Neus Hoppig, fruitig, ietwat bitter

7,2 Smaak Lekker hoppig en fruitig. Het bittere en kruidige is zekers aanwezig.

Spijssuggestie Gebak, sambalkaas, makreel

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen