6,7

Pauw Weizen bier

Bierbrouwerij De Pauw (11)

Pauw Weizen bier is een frisse Weizen. Het bier is gebrouwen met tarwemout en heeft een lichte smaak van vanille in de afdronk.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,7

Het oordeel van de Bierista's

Pauw Weizen bier is beoordeeld met een gemiddelde van 6,7 door onze Bierista's

6,7

Smaak

6,9

Zicht

6,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,7

"Goed te drinken, niet echt bijzonder"

Gijs Pullen

20.888

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht lichtgeel, snel inzakkende schuimkraag

6,4 Neus Lastig te zeggen. Wat fruitig.

6,7 Smaak fris, zoet en fruitig. Tonen van vanille.

Spijssuggestie brie, zalm

6,7

"Tarwebier met nagisting op de fles. "De overtreffende trap van fris" vermeldt het etiket en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Naast tarwe en gerst is ook spelt gebruikt. Bij het inschenken bekroop mij al het vermoeden dat ik wat zou gaan missen. Want, juist bij een weizen vind ik het heerlijk om het depot helemaal mee te schenken zodat je een dik en troebel bier in je glas krijgt met natuurlijk de kenmerkende smaken die door het depot worden versterkt. Dit frisse bier is weliswaar lekker fris het is ook een beetje waterig en doet mij meer denken aan een gewoon doorsnee blond bier. Helaas heb ik hier geen weizen beleving bij. Het bier is gewoon een beetje te 'plat' in brede zin. Wellicht komt het omdat ik zo gesteld ben op de Duitse weizen bieren en die zijn natuurlijk niet zomaar te evenaren. Naast gerst en tarwe is ook speltmout gebruikt. De verhoudingen zijn mij niet bekend maar ik vermoed dat er meer tarwemout had gemoeten om mij tevreden te stellen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,1 Zicht Licht van kleur, na uitschenken van het depot gebeurt niet veel. Het bier wordt niet troebel, zoals ik bij een weizen verwacht, maar tweeschijn, ofwel half transparant. Het lijkt meer op een gewoon bond bier eigenlijk. Zoals bij meerdere Pauw bieren mag je ook deze weizen lomp in je glas smijten om een dikke grove witte schuimkraag te krijgen. Helaas zakt deze vrij snel weg totdat een dun laagje over blijft.

6,7 Neus Fris en een heel klein beetje van een weizen zuurtje. Ik mis toch wel de kenmerkende fruitigheid en banaan bij deze weizen.

6,6 Smaak Inderdaad een fris biertje zoals beloofd op het etiket. Maar.. het smaakt naar een ietwat waterig doorsnee blond bier met weinig beleving. Op een klein zuurtje na mis ik vrijwel alle specifieke kenmerken die ik ben gewend weizen.

Spijssuggestie Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen

Jubileum Nationale Bokbierdag in Zutphen

De Nationale Bokbierdag viert op zondag 9 oktober het 25-jarig jubileum met een extra feestelijke editie.

Verder lezen

Desperados opent The Cut Club tijdens ADE

Het partybier Desperados opent als partner van het Amsterdam Dance Event een nieuwe club: The Cut Club.

Verder lezen

Op de proeftafel: Hertog Jan Proeftuin #3

Eens per kwartaal komt Hertog Jan met een Proeftuinbier. Een experiment van de brouwers, die zich waagden aan een New England IPA.

Verder lezen

Een opener die je dag afsluit?!

Heineken heeft een high tech oplossing voor een low tech probleem. Een bijzondere opener die luistert naar de naam 'The Closer'.

Verder lezen