6,7

Pauw Weizen bier

Bierbrouwerij De Pauw (11)

Pauw Weizen bier is een frisse Weizen. Het bier is gebrouwen met tarwemout en heeft een lichte smaak van vanille in de afdronk.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
6,7

Het oordeel van de Bierista's

Pauw Weizen bier is beoordeeld met een gemiddelde van 6,7 door onze Bierista's

6,6

Smaak

7,1

Zicht

6,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,7

"Tarwebier met nagisting op de fles. "De overtreffende trap van fris" vermeldt het etiket en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Naast tarwe en gerst is ook spelt gebruikt. Bij het inschenken bekroop mij al het vermoeden dat ik wat zou gaan missen. Want, juist bij een weizen vind ik het heerlijk om het depot helemaal mee te schenken zodat je een dik en troebel bier in je glas krijgt met natuurlijk de kenmerkende smaken die door het depot worden versterkt. Dit frisse bier is weliswaar lekker fris het is ook een beetje waterig en doet mij meer denken aan een gewoon doorsnee blond bier. Helaas heb ik hier geen weizen beleving bij. Het bier is gewoon een beetje te 'plat' in brede zin. Wellicht komt het omdat ik zo gesteld ben op de Duitse weizen bieren en die zijn natuurlijk niet zomaar te evenaren. Naast gerst en tarwe is ook speltmout gebruikt. De verhoudingen zijn mij niet bekend maar ik vermoed dat er meer tarwemout had gemoeten om mij tevreden te stellen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,1 Zicht Licht van kleur, na uitschenken van het depot gebeurt niet veel. Het bier wordt niet troebel, zoals ik bij een weizen verwacht, maar tweeschijn, ofwel half transparant. Het lijkt meer op een gewoon bond bier eigenlijk. Zoals bij meerdere Pauw bieren mag je ook deze weizen lomp in je glas smijten om een dikke grove witte schuimkraag te krijgen. Helaas zakt deze vrij snel weg totdat een dun laagje over blijft.

6,7 Neus Fris en een heel klein beetje van een weizen zuurtje. Ik mis toch wel de kenmerkende fruitigheid en banaan bij deze weizen.

6,6 Smaak Inderdaad een fris biertje zoals beloofd op het etiket. Maar.. het smaakt naar een ietwat waterig doorsnee blond bier met weinig beleving. Op een klein zuurtje na mis ik vrijwel alle specifieke kenmerken die ik ben gewend weizen.

Spijssuggestie Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen