5,2

Pauw Aspergebier

Bierbrouwerij De Pauw (11)

Pauw Aspergebier is een ambachtelijk blond bier. Het bier heeft een aangename bitterheid door het extract dat afkomstig is van gekookte en gepureerde asperges.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,2

Het oordeel van de Bierista's

Pauw Aspergebier is beoordeeld met een gemiddelde van 5,2 door onze Bierista's

5,4

Smaak

7,3

Zicht

4,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,2

"Aspergebier... hoe komen de gebroeders Blekkenhorst er bij :-) Het is een blonde Ale die is bereid met aspergeschillen. (ja écht, ik heb het brouwer Harry Blekkenhorst zelf horen zeggen.) Héél bijzonder maar niet mijn ding. Die geur... Voor mij blijft het proeven bij deze ene keer. Maar ik richt me wel graag op de vele andere lekkere Pauw speciaal bieren!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,3 Zicht Blond bier met nagisting op de fles dat meegeschonken kan worden waardoor het bier troebel wordt. Witte grove schuimkraag die niet lang stand houdt.

4,0 Neus Dit wil je niet ruiken...

5,4 Smaak Gelukkig smaakt dit bier ietsje beter dan de geur doet vermoeden. Maar wees vooral niet gerust: Ik proefde een muffe zure grondsmaak en het leek alsof de asperges al een beste poos geleden afscheid hadden genomen van de houdbaarheidsdatum.

Spijssuggestie Geen idee eigenlijk waar je dit eigenzinnige bier mee kan (zou willen) combineren. Asperges?

5 Redenen waarom ook jij Bierista wilt worden

Bierista, meester in bier is een felbegeerde titel. Er zijn wel 100 redenen te bedenken waarom je dat zou willen. We geven je er vijf.

Verder lezen

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen