Omnipollo (28)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Biertje voor gevorderden. Soms iets te scherp door kruiderij en wat (te) bitter, zodat de aangenaamheid licht ondermijnt wordt. Solo gedronken minder, meer om te combineren met pittige vlees- en/of groenten gerechten. Heftig en wat overrompelend bier, maar een (geweldig) avontuur. Beetje drop, soms wat medicijn/apotheekachtig. Over het geheel net iets te zwaar aangezet in de verschillende smaken. Hier wordt woest geschilderd met de ingrediënten (beetje Cobra, beetje abstract). Een Imperial Stout infusé à la vanille, au chocolat, aux piments Ancho et au café noisette met 12 % alcohol en gebrouwen bij De Proef Brouwerij in België."
Ton van der Koppel