Oersoep (18)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Oersoep Orzo Dolce, een gerstewijn van 10,5 % alcohol. Maar dan op zijn Engels natuurlijk, een Barley Wine. En wat is Orzo Dolce, iets met zoet in ieder geval, denk je? La Dolce Vita? Vanwaar een onduidelijke naam richting een gewone sterveling? Orzo is overigens een gedroogde pastasoort in rijstkorrel vorm. Maar is dat per se gerst? Het blijkt een Italiaanse benaming voor inderdaad gerst."
Ton van der Koppel