5,0

Oersoep Orzo Dolce

Oersoep (16)

Orzo Dolce van Oersoep is een Barley Wine met tonen van karamel, fruit en honing. In combinatie met de moutige smaak is dit bier zacht verwarmend en geeft je een echt winters gevoel.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8-10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan

Mijn bieren

5,0

Het oordeel van de Bierista's

Oersoep Orzo Dolce is beoordeeld met een gemiddelde van 5,0 door onze Bierista's

5,0

Smaak

5,0

Zicht

4,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"Oersoep Orzo Dolce, een gerstewijn van 10,5 % alcohol. Maar dan op zijn Engels natuurlijk, een Barley Wine. En wat is Orzo Dolce, iets met zoet in ieder geval, denk je? La Dolce Vita? Vanwaar een onduidelijke naam richting een gewone sterveling? Orzo is overigens een gedroogde pastasoort in rijstkorrel vorm. Maar is dat per se gerst? Het blijkt een Italiaanse benaming voor inderdaad gerst."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,0 Zicht Kleur een donker amber, troebel met enigszins koolzuur. Weinig schuim dat meteen wegtrekt. Structuur medium en kleur beige/wit.

4,8 Neus Redelijk onbestemd, alcohol.

5,0 Smaak Weinig directe smaak, wat zoetig (tikje honing), beantwoord niet echt aan de verwachting van een mooie Barley Wine. Afdronk/nasmaak: kort en niet enerverend, ietsje honing.

Nieuw: Estaminet Refined Lager

Brouwerij De Hoorn daagde zichzelf uit om hun bestaande Estaminet naar een nog hoger niveau te tillen. Estaminet Refined Lager is het resultaat.

Verder lezen

Boek over bier dat eigenlijk niet bestaat

Biersommelier Frits Dunnink schreef een boek 'over bier dat eigenlijk niet bestaat': Het is het eerste boek over alcoholvrij bier.

Verder lezen

Drie nieuwkomers bij Lowlander Beer

Lowlander Beer komt met drie nieuwe bieren. Heel even geduld nog voordat je kunt genieten van deze frisse toppers met zomers karakter.

Verder lezen

Maallust 10 jaar - M10 Jubileumbier

Het is feest in Veenhuizen. Bierbrouwerij Maallust bestaat tien jaar. Die mijlpaal wordt natuurlijk gevierd met het speciale jubileumbier M10.

Verder lezen