7,5

Nevel Pinetrees and Cemeteries

Nevel Artisan Ales (39)

Nevel Pinetrees and Cemeteries is een houtgerijpt wild blond bier met coniferen en honing. Na tien maanden houtrijping is Pinetrees and Cemeteries een bijzonder fris bier geworden, met verfijnde zuren en volle, rijke toetsen van rijp fruit.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.7%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
37,5 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Gemengde gisting

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Nevel Pinetrees and Cemeteries is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,4

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Bieren van Nevel zijn door de toegepaste dubbele of enkelvoudige wilde vergisting soms lastig te volgen, doorgronden en definiëren, mede door de uitgebreide ruimte (schakeringen) op het palet van geur- en smaakaroma's. Het kan bij deze in de basis graan producten dan weer zus en dan weer zo zijn. Geuren en smaken lijken voortdurend te kunnen veranderen binnen een bepaald bier, meestal een blend (mix) van wat aanwezig is in de brouwerij. Vaak van houtrijping op tot nu toe bij voorkeur wijnvaten (oud en nieuw), maar ook tank gelagerd. Aan wijzigingen onderhevig zijn dus, mede onder invloed van allerlei toevoegingen van liefst (zelf) vers geoogste ingrediënten als kruiden en vruchten uit de omgeving en zoals voor dit bier dus jonge dennen takjes . Er is lastig greep op het resultaat te krijgen en je vindt het lekker of je vindt het niet lekker. Compromisloos dus. Het (b)lijkt een geheel andere manier van bier beleving. Dat maakt deze bieren misschien wel zo interessant. Het is een groot en complex geur/smaakproef avontuur. De naam Pinetrees and Cemetaries: dit bier wordt omschreven als 10 maanden op hout gerijpt wild bier met coniferen en honing. Coniferen tref je bijvoorbeeld voortdurend als rustgevend op begraafplaatsen. In dit geval is tijdens het brouwproces gewerkt met grove den (Scots pine) en Koreaanse Pijnboom (Korean pine) plus de zelf ontwikkelde wilde gist huiscultuur. De dennenfamilie is een belangrijke familie van coniferen van meer dan 200 soorten. Snap je hoe ingewikkeld het allemaal dus in elkaar steekt? Het besproken bier is Batch #1, gebotteld op 10 MEI 2019. Het is een samenwerking met Burial Beer (USA) en Frontaal en te drinken binnen 3 jaar."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Goudgelige kleur (tikje oranjig), troebel en met koolzuur. Weinig wit, vrij fijn schuim, dat snel weg trekt.

7,5 Neus Frissige dennengeur, houttoon (eiken) van vatrijping, vleugje vanille dat langskomt zeilen.

7,5 Smaak Wat zure (niet echt wrange) houterige toon met ook een golfje licht romige ondefinieerbare zoetigheid er doorheen (blijkt honing). Veel meer lijkt hier zo gauw niet te ontdekken deze keer al zweven ook wat fruit tonen door het geheel. Het dennen gebeuren zelf blijft wat onder de deken, maar is subtiel wel terug te vinden. In de nasmaak licht zuur, maar ook mild. Er volgt nog wat droogte ervaring in de mond. Wel de moeite eens uit te proberen.

Spijssuggestie Lastig combineren met spijs. Zoek het in vruchten, al dan niet in combinatie met vlees/vis (bijvoorbeeld uit de tajine met couscous).

Jubileum Nationale Bokbierdag in Zutphen

De Nationale Bokbierdag viert op zondag 9 oktober het 25-jarig jubileum met een extra feestelijke editie.

Verder lezen

Desperados opent The Cut Club tijdens ADE

Het partybier Desperados opent als partner van het Amsterdam Dance Event een nieuwe club: The Cut Club.

Verder lezen

Op de proeftafel: Hertog Jan Proeftuin #3

Eens per kwartaal komt Hertog Jan met een Proeftuinbier. Een experiment van de brouwers, die zich waagden aan een New England IPA.

Verder lezen

Een opener die je dag afsluit?!

Heineken heeft een high tech oplossing voor een low tech probleem. Een bijzondere opener die luistert naar de naam 'The Closer'.

Verder lezen