8,5

Naeckte Brouwers Tien Kilchoman Islay Vatgerijpt

De Naeckte Brouwers (25)

Dit bier is gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de brouwerij en heeft acht maanden gerust op een Kilchoman Islay eikenhouten vat, waardoor kenmerken van de whisky terugkomen in de smaak. Dit bier is zeer geschikt om te bewaren, mits je jezelf kunt beheersen.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Naeckte Brouwers Tien Kilchoman Islay Vatgerijpt is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,0

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Deze is mooi gelukt zeg. Wel een stevig bier, dus rustig voor gaan zitten. Maar wel veel smaakindrukken. Allereerst het whiskyaroma, en dan de combinatie van de warme alcoholsmaak, het zoetige van krenten, het bittere van de geroosterde mout, met daardoorheen de rooksmaak van zowel de stout als de whisky. Als je goed proeft lijk je ook wel iets ziltigs mee te pakken. En zit er jodiumsmaak in de whisky?"

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Nagenoeg zwart, helderheid lastig te beoordelen. Schuimkraag vormt vrijwel niet.

7,0 Neus De whisky ruik je al van verre, waardoor andere aroma’s worden weggedrongen. Gelukkig is het geen verkeerde whisky

8,0 Smaak Een mooi palet aan smaken. Vol en warm door het hoge alcohol, wat zoetig met tonen van krenten, maar vooral ook de aanwezigheid van de whisky, die het rokerige van de stout mooi aanvult. Daarnaast lijkt het de bittere smaak van de reguliere Tien wel wat te dempen.

Spijssuggestie Spareribs met barbecuesaus

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen