Mikkeller (38)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"GEUR: Gul, drop/salmiak, gepofte kastanje, abrikoos, vijg en nootmuskaat, boomschors SMAAK: veel smaak, met zachte structuur zonder gelikt te zijn, Het 10% alc. zeer beheerst en ingetogen, houterige aanzet met rijpe fruit tonen wat nijgt naar zoet maar droogte blijft constant bijstaan, dit zet zich om in zout/salmiak en gebrande noten, pruimtabak, stoofpeertjes, gedroogde kersen, kortom er gebeurt veel in de mond met constante spanning. Drinkt lekker weg vanwege fruitigheid maar stiekem toch een stevige Barleywine waar het 10% alc toch zijn werk doet "
Guillaume Coret