7,0

Maerssener

Brouwerij De Vecht (2)

Maerssener is een Blond op de Belgische leest geschoeid. In dit recept is gagel gewerkt dat zorgt voor een kruidige smaak.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

Maerssener is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,8

Zicht

6,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,1

"Het is een aparte biertje"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,9 Zicht Schuim is snel weg troebel geel

5,8 Neus Het ruikt kruidig en licht gagel geurtje er in

6,7 Smaak Kruidig met een lichte gagel smaakje er in

Spijssuggestie Kaasplank

6,9

"Je moet het kruid gagel al hebben leren kennen en geroken hebben (takjes met blad bijvoorbeeld, maar eventueel ook besjes/katjes) wil je het daadwerkelijk uit dit bier vissen. De gebruikte gagel groeit in de Gagelpolder in Westbroek en wordt alleen gesnoeid in samenwerking met Staatsbosbeheer. (Blad van) gagel kent bitterstof en zat daarom in vroeger tijden (al vanaf de middeleeuwen) in gruit/gruut, een kruidenmengsel van wisselende en veelal geheimzinnige samenstelling (maar sommigen menen te weten wat die was) om bier te aromatiseren en langer houdbaar te maken voorafgaand aan de overname voor deze doelen door hop. Met dit bier praat je al over de 17e en 18e eeuw en bevinden we ons in Maarssen in een tijd dat brouwers eigen lokale kruiden zochten om het bier op smaak te brengen. In Loenen was dat onder meer scharlei, in Maarssen gagel. Zoals in onze tijden vaak ook weer in de omgeving wordt gezocht naar geschikte producten voor het ambachtelijke bier."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,7 Zicht Oranje, helder en met iets koolzuur. Gering, fijn en gebroken wit schuim, dat gelijk wegtrekt.

7,0 Neus Rijke moutige geur, iets kruidig en beetje zoetig (fruitig ook).

7,0 Smaak Milde, iets zoetige en wat granige smaak met een bitterlaagje. Vaag kruidig. Als je eens wat aan gagel zelf geroken hebt (doet denken aan laurierblaadjes, maar eucalyptus wordt ook genoemd) is de aanwezigheid wel te herkennen en te proeven, maar het blijft hier wel lastig om door de subtiliteit van de aanwezigheid heen te proeven. Toch een uitdaging om eens te proberen. Echter geen doordrinker.

Spijssuggestie In de oven gegaarde lof met ham en kaas.

Grand Prestige Dag 2023: een dag vol biergenot

Op zaterdag 1 april kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen tijdens het jaarlijkse Grand Prestige festijn, een dag waar al lang naar uitgekeken wordt.

Verder lezen

Het is eindelijk tijd voor een Sunny Day

Jopen gaf z’n Sunny Day IPA een nieuw brouwrecept en het resultaat is een fruitiger en zachter bier dat verkoeling biedt tijdens zonnige lentedagen.

Verder lezen

Vet & Lazy financiert binnen twee weken succesvol 200.000

De Rotterdamse bierbrouwerij Vet & Lazy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om hun eigen bar aan de Maas te openen.

Verder lezen

Verfrissende bieren voor een sprankelend voorjaar

Ontdek de beste voorjaarsbieren via Bierista. Proef de lente op zijn best met Bax Bier Rokkenjager, St. Bernardus Wit en vandeStreek Zonnesteek.

Verder lezen