8,5

La Calavera Regression

La Calavera (7)

Dit bier is met recht een smaakexplosie te noemen. Maar hoe is deze smaak tot stand gekomen? Het bier is gemaakt met onder andere gerookte mout. De mout brengt dus rookaroma’s met zich mee. Daarnaast is er gebruik gemaakt van wilde gist en heeft het bier ook nog eens op een houten wiskeyvat gelegen. Kortom; een bier met vele lagen in geur en smaak. Maar omdat de smaken erg uitgesproken zijn, is dit bier beslist geen allemansvriend!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

La Calavera Regression is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,7

Smaak

7,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Beslist geen allemansvriend, maar ik houd er wel van!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Bij het inschenken van het glas valt op dat het bier zeer donkerbruin tot zwart van kleur is. Er is nauwelijks schuimvorming, de paar belletjes die een zeer dun laagje schuim vormen, hebben een lichtbruine kleur.

8,0 Neus De geur is rokerig, met aroma's van turf en het bijna prikkende zuur van rode wijnazijn. Ook tonen van zwarte bessen, koffie en chocolade, vanille en eikenhout zijn goed waarneembaar. 

8,7 Smaak De smaak is vol en explosief en springt van links naar rechts, zuur en bittere rokerige smaken strijden om voorrang! Dit bier heeft echt body! De zuren zorgen voor een samentrekkend mondgevoel, koolzuur is nauwelijks waarneembaar

Spijssuggestie Stampot boerenkool

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen