8,5

La Calavera Regression

La Calavera (7)

Dit bier is met recht een smaakexplosie te noemen. Maar hoe is deze smaak tot stand gekomen? Het bier is gemaakt met onder andere gerookte mout. De mout brengt dus rookaroma’s met zich mee. Daarnaast is er gebruik gemaakt van wilde gist en heeft het bier ook nog eens op een houten wiskeyvat gelegen. Kortom; een bier met vele lagen in geur en smaak. Maar omdat de smaken erg uitgesproken zijn, is dit bier beslist geen allemansvriend!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

La Calavera Regression is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,7

Smaak

7,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Beslist geen allemansvriend, maar ik houd er wel van!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Bij het inschenken van het glas valt op dat het bier zeer donkerbruin tot zwart van kleur is. Er is nauwelijks schuimvorming, de paar belletjes die een zeer dun laagje schuim vormen, hebben een lichtbruine kleur.

8,0 Neus De geur is rokerig, met aroma's van turf en het bijna prikkende zuur van rode wijnazijn. Ook tonen van zwarte bessen, koffie en chocolade, vanille en eikenhout zijn goed waarneembaar. 

8,7 Smaak De smaak is vol en explosief en springt van links naar rechts, zuur en bittere rokerige smaken strijden om voorrang! Dit bier heeft echt body! De zuren zorgen voor een samentrekkend mondgevoel, koolzuur is nauwelijks waarneembaar

Spijssuggestie Stampot boerenkool

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen