Brouwerij Pirlot (10)
Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezenRock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.
Verder lezen
"Dit is een pikzwarte (200 EBC) Russian Imperial Stout gerijpt op eikenhouten vaten. Met een alcoholpercentage van 10% is dit een bier om rustig te degusteren. Wees voorzichtig met uitschenken, aangezien er hergisting op de fles heeft plaatsgevonden en je veel vlokken in het bier ziet verschijnen. Dat ziet er minder smakelijk uit. In de smaak en aroma zijn de herkenbare tonen van koffie en pure chocolade aanwezig en in dit geval ook houttonen. Met een EBU van 50 heeft dit bier een behoorlijk bittere nasmaak, welke lang blijft hangen."
Marc Lamberts