8,2

Kees Pastry Train

Brouwerij Kees! (147)

Een pastry stout, licht bitter en chocolade smaken.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
13.0%
Categorie
Donker en Rijk
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl

Mijn bieren

8,2

Het oordeel van de Bierista's

Kees Pastry Train is beoordeeld met een gemiddelde van 8,2 door onze Bierista's

8,6

Smaak

7,0

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,4

"Het gaat om de variant Schwarzwalder Kirsch en dat is ook duidelijk te ruiken en te proeven. Zoet , plakkerig bier met duidelijke tonen van rozijnen en kersen. Weinig koolzuur en schuimkraag die snel slinkt. Alcoholische smaak. Kees weet een zwaar bier toch een subtiel en fruitig karakter te geven. Zwaar degustatiebier van 12,9%."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Zwart van kleur, schuimkraag met kleine belletjes die snel zinkt. Ondoorzichtig,

7,7 Neus Geur van rijpe kersen, gebrande mout, krenten, melkchocolade.

8,9 Smaak Proeft als een vloeibaar gebakje. Rijke smaak van kersen en krenten, ietwat plakkerig en een subtiele nasmaak met een hint van aardbei.

Spijssuggestie Lastig te pairen vanwege het uitgesproken karakter. Zou kunnen passen bij chocolademousse, tutti frutti en wellicht wildstoof.

8,0

"Smaakvol ,goed in balans .Rustig voor gaan zitten en genieten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker bruin met weinig tot geen schuim. Kleine belletjes.

8,0 Neus Caramel en mout.

8,3 Smaak Vol van smaak, vettig ,chocolade en licht bittere afdronk.

Spijssuggestie Stoofpotjes

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen