7,9

Jovius Tripel

Brouwerij Jovius (8)

Jovius Tripel is een Tripel. Het bier is gebrouwen met sinaasappelschil, paradijszaad en kardemom. Dit laatste komt van een varenachtige plant uit de gember familie die zijn oorsprong vindt in India.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.1%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

Jovius Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,9

Smaak

6,9

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,9

"Dit is een blijvertje voor mij, deze mooie ambachtelijke Jovius Tripel, hoort bij mijn favoriete bieren terwijl ik eigenlijk niet echt een Tripel liefhebber ben. (misschien is dit aan het veranderen ;-) Komt misschien mede doordat de alcoholsmaak bij deze Tripel niet zo overheersend is zoals ik bij veel andere Tripels ervaar. Daarom het hoogste cijfer dat ik een Tripel tot heden heb gegeven! "

Pieter G

8.035

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,9 Zicht Abrikooskleur troebel, wit schuim dat snel weg trekt

7,5 Neus Zoet moutig en een beetje de geur van roomboterbabbelaars

7,9 Smaak Eerst warm, zoet en alcoholisch. Dan volgt snel een smaak van sinaasappelschil en een fijne kruidigheid. Een beetje pittig ook, dat zal de kardemom zijn. Ook proef ik een kruidig zuurtje, dat zal het paradijszaad zijn. En dan plotseling uit het niets is daar een mooie nabitter in de afdronk die samen met de alcohol even blijft nahangen. Heerlijke Tripel.

Spijssuggestie Lekker bij Duits roggebrood, dik belegd met Yorkham

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen