9,5

Hopperveld Kom uit de Cask

Brouwerij Hopperveld (3)

Hopperveld Kom uit de Cask is een Tripel. Met trots en voor de trots gebrouwen. Deze speciale Tripel is gebrouwen vanuit de gedeelde liefde voor bier van Brabantse schavuiten. Het samenbrengen van twee werelden zorgt voor mooie resultaten. Zo ook bij dit bier dat gelagerd heeft op eiken en cognac. Het typeert zich door het subtiele rokerige karakter van geroosterd eiken en de frisheid van mooie hopsoorten.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,5

Het oordeel van de Bierista's

Hopperveld Kom uit de Cask is beoordeeld met een gemiddelde van 9,5 door onze Bierista's

10,0

Smaak

9,5

Zicht

10,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"Prachtig gelukte Tripel met een niet te zware moutbody en tonen van geroosterd eikenhout en cognac."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,5 Zicht Mooie donker gouden kleur en een grove schuimkraag. Mooi in het koolzuur, niet te heftig.

10,0 Neus Gebalanceerd, maar complex genoeg om keer op keer nieuwe geuren te ontdekken. Banaan en versgebakken cake wisselen af met geroosterd eikenhout en amandel.

10,0 Smaak Heerlijk vol van smaak, maar toch niet te zwaar. De hopsoorten laten fruittonen achter, waarna amandel en hout het overnemen. Mooi fris en dus ook een dorstlesser.

Spijssuggestie Rundvlees, carpaccio, beenham, gepekeld vlees en stevigere kazen.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen