7,7

Holevoort Special no 5 Barrel Aged

Brouwerij Holevoort (23)

Holevoort Tripel heeft 242 dagen mogen logeren op vaten waar eerder Bowmore whisky op lag te rijpen. De smaak van dit bier is een geweldige mix van een Tripel, hout en Bowmore whisky.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.8%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Holevoort Special no 5 Barrel Aged is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

8,0

Smaak

5,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"warm alcoholisch bier met duidelijk de bowmore whiskyy in de smaak aanwezig, wel met wat scherpe kantjes. houdt er bij het openen rekening mee dat het bier uit de fles komt. dit is iets wat overigens bij alle barrel aged bieren kan gebeuren. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,0 Zicht mistig geel bier met wat zwevende deeltjes. het schuim is wit en eerst wat onregelmatig maar inzakkend tot een romig laagje.

8,0 Neus zurig moutig met veel eikenhout en wat peated.

8,0 Smaak zoet moutig , eikenhout, peated whisky, licht zuurtje en iets scherp alcoholisch. mondgevoel is in het begin zacht romig en gaat dan over in warm alcoholisch. de nasmaak is zoet en alcoholisch met een vleugje whiskey.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen