6,6

Griffin Claw Downtown Bourbon Brown

Griffin Claw Brewing Company (7)

Griffin Claw Downtown Bourbon Brown is een Brown Ale die zes maanden is gerijpt op Bourbon vaten met espressobonen. Dat levert een geweldige smaakexplosie op. Dit is een bier voor de gevorderde bierdrinker.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
47,3 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,6

Het oordeel van de Bierista's

Griffin Claw Downtown Bourbon Brown is beoordeeld met een gemiddelde van 6,6 door onze Bierista's

6,6

Smaak

6,5

Zicht

6,5

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,6

"Een duidelijk hout en whiskey gestuurd biertje, dat iets dun aandoet, maar zo zijn eigen weg zoekt en best wel kwaliteiten heeft. Wat gebruikt is aan hout en koffiebonen haal je er volledig uit."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

6,5 Zicht Zeer donker roodbruin, tegen zwart aan. Ondoorzichtig. De licht beige medium schuimkraag is klein en bruist hoor- en zichtbaar weg.

6,5 Neus Wat sterke drank geur met houtrijping (in bourbon whiskey vaten in dit geval en zo ruikt het inderdaad ook ongeveer).

6,6 Smaak Milde smaak met duidelijk houtrijping en vanille gordijntje van Amerikaans eiken, gevolgd door hinten van koffie (bonen). Beetje karamel. Niet vol romig, eerder licht qua compositie. Helaas niet krachtig genoeg om op het puntje van je stoel te blijven zitten. In de nasmaak wat hout en koffietonen.

Spijssuggestie Rundertartaar (zonder uitjes) met hard gekookt ei. Medium gegrild/gebraden biefstukje. Mild gerecht met Chinese paddenstoelen.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen