6,6

Griffin Claw Downtown Bourbon Brown

Griffin Claw Brewing Company (7)

Griffin Claw Downtown Bourbon Brown is een Brown Ale die zes maanden is gerijpt op Bourbon vaten met espressobonen. Dat levert een geweldige smaakexplosie op. Dit is een bier voor de gevorderde bierdrinker.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
47,3 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,6

Het oordeel van de Bierista's

Griffin Claw Downtown Bourbon Brown is beoordeeld met een gemiddelde van 6,6 door onze Bierista's

6,6

Smaak

6,5

Zicht

6,5

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,6

"Een duidelijk hout en whiskey gestuurd biertje, dat iets dun aandoet, maar zo zijn eigen weg zoekt en best wel kwaliteiten heeft. Wat gebruikt is aan hout en koffiebonen haal je er volledig uit."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

6,5 Zicht Zeer donker roodbruin, tegen zwart aan. Ondoorzichtig. De licht beige medium schuimkraag is klein en bruist hoor- en zichtbaar weg.

6,5 Neus Wat sterke drank geur met houtrijping (in bourbon whiskey vaten in dit geval en zo ruikt het inderdaad ook ongeveer).

6,6 Smaak Milde smaak met duidelijk houtrijping en vanille gordijntje van Amerikaans eiken, gevolgd door hinten van koffie (bonen). Beetje karamel. Niet vol romig, eerder licht qua compositie. Helaas niet krachtig genoeg om op het puntje van je stoel te blijven zitten. In de nasmaak wat hout en koffietonen.

Spijssuggestie Rundertartaar (zonder uitjes) met hard gekookt ei. Medium gegrild/gebraden biefstukje. Mild gerecht met Chinese paddenstoelen.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen