6,4

Goose Island Madame Rose

Goose Island Brewery (14)

Madame Rose van Goose Island is een Belgische stijl Oud Bruin. Het bier is vergist met wilde gist en daarna in wijnvaten gerijpt met kersen. Een mooie gelaagdheid en verwarmende tonen van moutigheid, kruiden en hout. De zurigheid van de kersen maakt het bier mooi rond.

Details

Bierstijl
Alcohol
0.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
33 cl
Drinkmoment
In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Spontane gisting
6,4

Het oordeel van de Bierista's

Goose Island Madame Rose is beoordeeld met een gemiddelde van 6,4 door onze Bierista's

6,3

Smaak

6,1

Zicht

6,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,4

"Het bier is zo zuur dat andere smaken en geuren volledig verloren gaan"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

5,1 Zicht Roodbruin zonder schuim, waardoor het er niet lekker uit ziet

5,2 Neus Zuurzuur

5,0 Smaak Zuur

7,4

"Als je het bier inschenkt hoor je een enorm wild gebruis (of tintelende, knisperende ijsblokjes als je er wat vloeistof met neutrale temperatuur op schenkt). Het zo ontstane schuim verdwijnt echter onmiddellijk en het bier wordt egaal glad van boven. Voorts geen gewoon vruchtenbiertje. Meer voor de fruitbier specialist. En wel omdat dit bier bier zich in de fles gedurende langer dan vijf jaar zou kunnen blijven ontwikkelen. Bevat wilde gist en er kan wat depot zijn aan het eind van de rit. Nu 5 flesjes per persoon kopen en je kunt elk jaar proeven/keuren hoe dit bier zich ontwikkeld heeft. Mits op de juiste manier bewaard (voor de hand ligt koel en donker en vermoedelijk voor de ontwikkeling beter liggend om tenslotte iets voortijdig weer overeind te worden gezet om bestanddelen naar de bodem te laten zakken). De geproefde versie is van 25 juni 2018 (10:08) en moet door kunnen tot zeker 25 juni 2023. Dit bier heeft de potentie. De 7.4 is van eind november 2018. Leuke verrassing van de Goose Island Beer Company uit Chicago, Illinois. Er is gerijpt in wijnvaten en met kersen. Alcohol 6,7 %."

Ton van der Koppel

17.965

Review
Aroma
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,1 Zicht Robijnrood, vrij helder en met wat koolzuur. Er is schuim, maar dat trekt onmiddellijk weg, zodat zicht op structuur en kleur verloren zijn, terwijl je met een oor boven het glas luistert naar het wegschietend schuim.

7,3 Neus Apart, met een soort wilde donkerrode vruchtengeur.

7,6 Smaak Boeiend in smaak (eind november 2018) met een kenmerkende wat donkere rode vruchtenlaag. Er zit iets van wilde natuur, iets bosachtigs in. Er is wat zurigheid. Kersentoon ook.

Spijssuggestie Aardbeien (met slagroom mag), beetje zurige rode bessen taart. Er is hier vanzelfsprekend veel meer mogelijk.

Veel variatie in de Bierista BBQ Top 10

Het hele weekend is het lekker BBQ-weer. In de Bierista BBQ Top 10 vind je heel veel variatie aan bieren, dus voor ieder wat wils.

Verder lezen

Van trend naar blijvertje: bier op tafel

Combineer als een heuse chef of biersommelier, dankzij Lowlanders bier & foodpairing platform. Of schuif aan bij een van de speciale diners.

Verder lezen

Gouden momenten beleef je met bier

De Nederlandse Brouwers hebben een nieuwe TV-campagne gelanceerd om de horeca te steunen: 'Gouden momenten beleef je met bier'.

Verder lezen

Grand Prestige vs. La Trappe Quadrupel

Hertog Jan Grand Prestige en La Trappe Quadrupel zijn twee iconische zwaargewichten. Leerzaam om ze nu eens naast elkaar te proeven.

Verder lezen