6,4

Goose Island Madame Rose

Goose Island Brewery (17)

Madame Rose van Goose Island is een Belgische stijl Oud Bruin. Het bier is vergist met wilde gist en daarna in wijnvaten gerijpt met kersen. Een mooie gelaagdheid en verwarmende tonen van moutigheid, kruiden en hout. De zurigheid van de kersen maakt het bier mooi rond.

Details

Bierstijl
Alcohol
0.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
33 cl
Drinkmoment
In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Spontane gisting

Mijn bieren

6,4

Het oordeel van de Bierista's

Goose Island Madame Rose is beoordeeld met een gemiddelde van 6,4 door onze Bierista's

6,3

Smaak

6,1

Zicht

6,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,4

"Het bier is zo zuur dat andere smaken en geuren volledig verloren gaan"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,1 Zicht Roodbruin zonder schuim, waardoor het er niet lekker uit ziet

5,2 Neus Zuurzuur

5,0 Smaak Zuur

7,4

"Als je het bier inschenkt hoor je een enorm wild gebruis (of tintelende, knisperende ijsblokjes als je er wat vloeistof met neutrale temperatuur op schenkt). Het zo ontstane schuim verdwijnt echter onmiddellijk en het bier wordt egaal glad van boven. Voorts geen gewoon vruchtenbiertje. Meer voor de fruitbier specialist. En wel omdat dit bier bier zich in de fles gedurende langer dan vijf jaar zou kunnen blijven ontwikkelen. Bevat wilde gist en er kan wat depot zijn aan het eind van de rit. Nu 5 flesjes per persoon kopen en je kunt elk jaar proeven/keuren hoe dit bier zich ontwikkeld heeft. Mits op de juiste manier bewaard (voor de hand ligt koel en donker en vermoedelijk voor de ontwikkeling beter liggend om tenslotte iets voortijdig weer overeind te worden gezet om bestanddelen naar de bodem te laten zakken). De geproefde versie is van 25 juni 2018 (10:08) en moet door kunnen tot zeker 25 juni 2023. Dit bier heeft de potentie. De 7.4 is van eind november 2018. Leuke verrassing van de Goose Island Beer Company uit Chicago, Illinois. Er is gerijpt in wijnvaten en met kersen. Alcohol 6,7 %."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,1 Zicht Robijnrood, vrij helder en met wat koolzuur. Er is schuim, maar dat trekt onmiddellijk weg, zodat zicht op structuur en kleur verloren zijn, terwijl je met een oor boven het glas luistert naar het wegschietend schuim.

7,3 Neus Apart, met een soort wilde donkerrode vruchtengeur.

7,6 Smaak Boeiend in smaak (eind november 2018) met een kenmerkende wat donkere rode vruchtenlaag. Er zit iets van wilde natuur, iets bosachtigs in. Er is wat zurigheid. Kersentoon ook.

Spijssuggestie Aardbeien (met slagroom mag), beetje zurige rode bessen taart. Er is hier vanzelfsprekend veel meer mogelijk.

Sluiting Brouwerij De Molen – Een Gemis voor Bierliefhebbers

Swinckels Familiy Brewers heeft bekend gemaakt dat brouwerij de Molen in Bodegraven mogelijk sluit vanaf september 2025

Verder lezen

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen