8,0

Gjulia Grecale

Birrificio Gjulia (6)

Gjulia Grecale is een Tripel met de toevoeging van Most van de Picolit. Dir bier wordt alleen gebrouwen tijdens de druivenoogst als er de Most voorhanden is.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,0

Het oordeel van de Bierista's

Gjulia Grecale is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,0

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Krachtige en wat zoete trippel. Een "grape ale" omdat er druivenmost aan is toegevoegd. Door de zoete tonen en jam achtige smaak in de afdronk is dit een perfecte wijn om bij een kaasplank te serveren. Kies dan wel voor wat oude en gerijpte exemplaren"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Amberkleurig, bier met lichte fijne koolzuurbelletjes en een dunne cremekleurige schuimlaag die erg snel verdwijnt

7,0 Neus zachten mouten

8,0 Smaak Veel zoete tonen, honing een klein bittertje dat wordt gevolgd door een smaak die ik wel herken maar waar ik de naam niet voor kan vinden (het lijkt op iets van jam. Misschien is dat wel de smaak van de most van de picolit

Spijssuggestie Door de zoete tonen en de jam smaak op het eind, past dit bier uitstekend bij een kaasplank met gerijpte (oude kazen) kazen zoals Parmezaan, en pecorino uit de Maremma

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen