8,2

Gigantic Brewing Massive! 2019 Bourbon Barrel Aged Barley Wine

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Massive! 2019 Bourbon Barrel Aged Barley Wine is een gerstewijn, die heeft mogen rijpen op bourbonvaten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 14,0%.

Details

Bierstijl
Alcohol
14.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,2

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Massive! 2019 Bourbon Barrel Aged Barley Wine is beoordeeld met een gemiddelde van 8,2 door onze Bierista's

8,2

Smaak

8,1

Zicht

8,1

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Ook dit is een Massive! 2019 van Gigantic met maar 1 soort mout. Barley Wine met rijping in bourbon whiskey vaten. Op net iets te veel bitterheid na, dat heersend is, een prima genoeglijke Barley Wine. Dit bier kan nog jaren aan doorrijping in de fles weerstaan en zich verder ontwikkelen, wat vrijwel zeker invloed zal hebben op het gehalte aan bitter."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,1 Zicht Diep oranje/rood, enigszins helder en rijk aan koolzuur. Gering gebroken wit en wat grof schuim, dat nauwelijks stabiel is.

8,1 Neus Beperkte houtgerijpte geurdamp, doorvlochten met walmpjes van alcoholische drank, in dit geval de bourbon whiskey die voor het brouwen in het vat verbleef.

8,2 Smaak Beetje zoet getinte smaak met karamel, vanille en de scherpte van whiskey. Enig slurpen na een slok met buitenlucht stimuleert dit laatste. Weer eenzelfde intrigerend karakter als de andere 2019 Massive! bieren. Er breekt hier wel een vrij vergaand bitter door, mogelijk van tannines van het vat. Verdient niettemin een eigen plaatsje tussen de overige Bourbon Barrel Aged Barley Wines uit de serie door wat afwijking in smaakpresentatie en eigen kenmerken. Maar uiteindelijk leveren ze allemaal boeiende complexiteit, die je bij de les houdt tijdens het proeven en ontleden van wat er aan de hand is in deze vatgerijpte bieren uit 2019, een interessante zoektocht. De afdronk is droog, bitterig en plakt wat in de nasmaak.

Spijssuggestie Gebraden/geroosterd/gegrild rood vlees. Kan zelf meestoven voor verhogende bijdrage aan de smaak (in kruidige stoofschotels).

Jopen brouwt eerste Session IPA met duurzaam gezuiverd zeewater

Jopen lanceert de Life's a Beach Session IPA, gebrouwen met duurzaam gezuiverd Noordzeewater van SEA Water™.

Verder lezen

Royal Swinkels zet koers naar net zero: CO2-reductiedoelstellingen goedgekeurd

De goedgekeurde doelstellingen zijn in lijn met de internationale SBTi-richtlijnen die gericht zijn op het beperken van de opwarming van de aarde.

Verder lezen

Brouwerij Kees haalt met succesvolle crowdfunding binnen 24 uur 150.000 euro op

Brouwerij Kees uit Middelburg heeft in recordtijd 150.000 euro opgehaald via het crowdfunding platform CrowdAboutNow.

Verder lezen

Verrijk je barbecue-ervaring met Hertog Jan Grand Pilsener

Als de dagen langer worden en de avonden warmer, is het tijd om de barbecue aan te steken en te genieten van goed gezelschap en uitstekend bier.

Verder lezen