8,6

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Rye 19

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Rye 19. Het bier heeft niet minder dan 14,0% alcohol.

Details

Bierstijl
Alcohol
14.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,6

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Rye 19 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,6 door onze Bierista's

8,7

Smaak

8,5

Zicht

8,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,6

"Bijzondere eigengereide smaak in een bier beperkt tot 1 soort mout (Skagit Pilot Pale Mout) dat heeft mogen rijpen in Rye vaten (van Amerikaanse Rye Whiskey die draait op een hoog percentage rogge (minimaal 51 %) in tegenstelling tot bourbon dat merendeels mais vertegenwoordigd). Valt wat buiten de 'normale' tonen in vatrijpings land, maar tuned tezelfdertijd up tot een boeiend eigen vertoon."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Diep rood/oranje, vrij troebel en vol koolzuur. Gering gebroken wit en medium schuim, dat niet stabiel blijkt.

8,6 Neus Verfijnde vatrijpings geur met randje kokos en hout inbreng.

8,7 Smaak Indringende maar overwegend aangename zoet bittere smaak met mout invloeden van de Skagit Pilot Pale malt. Sterke drank impressie richting jenever/gin/aquavit. Bij gin denk je automatisch jeneverbes en zoiets lijkt ook in de smaak van dit bier te zitten in een over het geheel tikje kruidige indruk (steranijs ook). Er heerst hier - weliswaar op een later moment - droogte in de mond op een houten bodem. Aan de zoetere zijde komt ook kokos weer om de hoek kijken. Slurp een beetje na een slok en proef de scherpere kant. De afdronk geeft bittertoon en droogte.

Spijssuggestie Blokjes komijne- en nagelkaas. Zware gekruide rood vlees gerechten (van wild) en ragouts. Groentenschotels met broccoli.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen