7,1

Gänstaller Bräu Franz Xaver Smoked Märzen

Gänstaller (2)

Gänstaller Bräu Franz Xaver Smoked Märzen is een Märzen. In dit bier is gebruik gemaakt van gerookte mout waardoor de specifieke smaak van gebakken spek naar voren komt in het bier.

Details

Brouwerij
Alcohol
5.6%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

7,1

Het oordeel van de Bierista's

Gänstaller Bräu Franz Xaver Smoked Märzen is beoordeeld met een gemiddelde van 7,1 door onze Bierista's

7,7

Smaak

6,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,1

"You love it, or you hate it! Ik vind het erg lekker. De geur en smaak van gebakken spek en het gevoel dat wanneer je na je slok je mond opendoet en wat rook langs je neus omhoog krult."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Het bier is donkerder dan verwacht en heeft een beperkte off-white schuimkraag.

8,0 Neus Aan de geur alleen al herken je de 'smoked' component: de geur van rook en gebakken spek. Je moet er van houden. Ik vind het heerlijk.

7,7 Smaak Ook in de smaak komt de rook en het spek door. Het gevoel dat, wanneer je na je slok je mond open doet, er wat rook langs je neus omhoog krult. Daarnaast proef ik ook wat granigs.

Spijssuggestie (gerookte) droge worst.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen