7,6

Frontaal Rhodesian BA Blend 2019 Vol II

Brouwerij Frontaal (162)

Frontaal Rhodesian BA Blend 2019 Vol II is een Barley Wine. Het bier is gerijpt op Japanse whisky en Speyside barrels.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.3%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Frontaal Rhodesian BA Blend 2019 Vol II is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,6

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,6

"Smaakvolle Barley Wine met rijping in diverse whisky vaten. Het is dan ook een blend. Moeilijk de smaak goed te ontrafelen en dan is er de neiging al gauw te vluchten in termen als complex of subtiel. Maar dat is hier maar gedeeltelijk aan de orde."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Zwart met veel rode gloed, nauwelijks transparant en met koolzuur. Behoorlijk wat licht beige en vrij fijn schuim, dat rustig aan minder wordt.

7,5 Neus Nauwelijks impressie van de hout rijping in verschillende whisky vaten. Alles blijft vaag.

7,6 Smaak Bij het proeven van de eerste slok komt er een ruim smaakpalet tevoorschijn, dat echter lastig goed te definiëren is. Het lijkt wat fruitig, beetje mokka idee, wat vanille achtigs. Wel degelijk whisky invloeden met wat tinteling achter in de mond. Het geheel mild zoetig. In de nasmaak drogig en plakkerig.

Spijssuggestie Zakje snoepgoed erbij als je daarvan houdt (eventueel met chocolade vulling). Of pepermunt. Dat geeft extra verrassende smaak wendingen. En dan in het zonnetje buiten zittend redelijk gekoeld proeven.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen