9,2

Flying Monkeys Invictus Special Edition

The Flying Monkeys Craft Brewery (9)

Flying Monkeys Invictus Special Edition is een Russian Imperial Stout Bourbon Barrel-Aged van Flying Monkeys in Canada. Smaken van rozijnen, amaretto en geroosterde Bourbon.

Details

Alcohol
18.4%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
18 °C
Volume
47,3 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,2

Het oordeel van de Bierista's

Flying Monkeys Invictus Special Edition is beoordeeld met een gemiddelde van 9,2 door onze Bierista's

9,2

Smaak

9,0

Zicht

9,2

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,2

"Schuim wil direct na opening reeds uit de fles ontsnappen. De smaak van deze Russian Imperial Stout is er een waarin merkbaar naar perfectie wordt gestreefd, die evenwel nog net niet helemaal wordt bereikt. Wellicht pas na koele donkere opslag in de fles gedurende langere tijd. Er zijn gelijkwaardige of zelfs al iets betere Russian Imperial Stouts, maar dan wel voor een geringere aanschafprijs dan voor deze, alleen wel zonder de intrigerende cadeau verpakking. Gezien de (al te) gespannen verwachting stelt deze RIS dus iets teleur en wil nog niet helemaal goed uit de verf komen, maar scoort hier toch al een hoog cijfer."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Gering bruin en beetje grof schuim, dat linea recta verdwijnt.

9,2 Neus Prettige hout omrande bourbon whiskey doortrokken geur van de vatrijping ontstijgt na walsing het glas.

9,2 Smaak Prima gedoseerde enigszins zoete, beetje kruidig getinte (van vruchtjes als rozijntjes, maar ook wat vanille en wat zoethout) smaak. Scherpte en daarmee prikkeling laat zich merken in het alcoholische compartiment met een percentage van hier zelfs 18,4 %, wat ook voor een Russian Imperial Stout hoog te noemen is. Deze heeft in de smaak verder nog hout invloeden met al vrij snel ook wat droogte, evenals in de afdronk.

Spijssuggestie Mooi donker geschroeid gebraden of geroosterd rood vlees (ook wild). Chique bij de bbq. Probeer ook eens oesters met eventueel een scheutje rode Bordeaux wijn of Manzanilla of Amontilado sherry in de schelp.

Lekkerste bockbieren 2025 verkozen!

De Tweede Kamer-verkiezingen staan voor het einde van de maand gepland. De minstens zo belangrijke 23e editie van Het Lekkerste Bockbier van Nederland werden afgelopen weekend al gehouden. En dat leverde twee prachtige winnaars op...

Verder lezen

Het favoriete bier van Sinterklaas

In de schappen van de supermarkt ben je ze vast alweer tegengekomen: pepernoten. Soms vragen we ons weleens af of er überhaupt een periode is dat ze er niet meer liggen, maar dat terzijde. Wat je vanaf nu ook in de schappen van o.a. Albert Heijn, Spar en Jumbo kunt terugvinden is...

Verder lezen

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen