Faxe (4)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Uit een qua inschenken alleszins onhandig 1000 ml blik. Alle noodzakelijke ingrediënten voor een witbier zitten erin: tarwemout ( beter ongemoute tarwe) naast gerstemout, sinaasappelschil (curacao, kan ook meer omvatten) en koriander, maar willen hier niet adequaat uit de verf komen. Sterker nog er is een beetje (olie)verf aroma in de smaak. Bij Faxe Brewery in Denemarken moeten ze dit nog leren en ze brouwen toch al sinds 1901. Iets sinaasappel en wat zurigheid zijn nog naspeurbaar. Echter niet uit de grond(verf) te krijgen. Dit bier kan je dag bederven. Verspilde moeite. Beter snel een verantwoorde Hoegaarden bestellen op dat zonnige terras."
Ton van der Koppel