Brouwerij Exla (1)
Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen.
Verder lezenAfgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezen
"Ondanks dat het bier letterlijk Blaze Spicy Belgium tripel heet was ik wel sceptisch over het bier. ik vroeg mij ten zeerste af hoe je een bier nou spicy kon maken. Dat heeft Exla goed gedaan en dat zorgt dan ook voor een bijzondere twist aan de klassieke tripel. Dit bier is goed kruidig en tijdens de afdronk voel je dan ook de warmte van het bier door je keel glijden. Echter is dit geen warm gevoel van een hoog alcoholpercentage, maar is het oprecht het pittige aspect van het bier die Exla gecreëerd heeft door het gebruik van Peppers uit Indonesië en curacao. Het biedt een leuke twist en is goed uitgevoerd, maar dit is niet voor mij weggelegd. Desondanks moet je dit bier als beergeek echt eens proberen. Ik kan je garanderen dat het je verrast."
Jeffrey Vleeming