Brouwerij Durs (13)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Dit is wat mij betreft een wat vreemde Saison. Het is opvallend donker van kleur en heeft niet het kruidige en citrusachtige karakter wat je van een Saison mag verwachten. In de geur is een opvallende hoofdrol weggelegd voor toffe of haagse hopjes. De smaak is ietwat dun en neigt naar karamel. Het heeft een vreemde afdronk wat ik niet goed thuis kan brengen. Al met al is het zeker geen hoogvlieger, maar dat is mijn bescheiden mening. "
Marc Lamberts