7,4

Delfts Luyks

Brouwerij Klein Duimpje (31)

Delfts Luyks is een zacht, zoetig moutig bier. De smaak van jeneverbes komt goed naar voren. Deze Doppelbock heeft een kleine schuimkraag, zo bedoeld, gelijk als in vroegere tijden.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Delfts Luyks is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,3

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Bierhistorie Delft kenmerkt zich door enigszins afgewogen, niet te wilde (historische) bier samenstellingen, waarmee het prettig en verrassend is kennis te maken. Bij gelegenheid, want is (en bijna was) alleen verkrijgbaar in Delft en directe omgeving. Je kon er ook een bierhistorische rondwandeling maken. Maar dat wordt allemaal alweer verleden tijd (historie). Wegens gezondheidsredenen moest er worden gestopt met dit gepassioneerde project van een man en een vrouw uit Delft en eind september 2019 was het voorbij (en de website bierhistoriedelft.nl eind oktober 2019). Besprekingen van dit bier blijken nu een klein eerbetoon. De Delfts Luyks is onder het motto Oude Tijden Herleven! gebrouwen bij Klein Duimpje in Hillegom (daar brouwde Bierhistorie Delft) en is gebaseerd op een recept van een bier uit 1815 verschenen onder de naam Luyks."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

7,3 Zicht Zeer donker rood/bruin (tijdens inschenken amber) en enigszins helder. Redelijk, beige, fijn en redelijk stabiel schuim.

7,4 Neus Tikje moutig, heel licht kruiderig.

7,4 Smaak Redelijk volle, prettige, mild kruidige smaak (in dit geval met name jeneverbes), klein zoetje. En daar blijft het ook zo'n beetje bij, maar is tezamen voldoende voor een bier interessant genoeg om te proeven. En wellicht smaakte het ook gewoon zo anno 1815. In de afdronk niet nadrukkelijk.

Spijssuggestie Doe eens historisch bij de bbq (zowel vlees als vis).

Beer, bike en barbecue bij Brouwersnös

Hou je van fietsen, bier en een smakelijk Bbq-gerecht? Dan moet je op 21 augustus bij Brouwersnös in Groenlo zijn.

Verder lezen

Two Chefs Brewing lost crowdfunding af

De Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing heeft drie ton aan crowdfunding afgelost. Dat geeft weer ruimte voor nieuwe plannen.

Verder lezen

Bakken vol eremetaal voor Rodenbach en Palm

Wat zijn ze fier bij Rodenbach en Palm. En dat mag ook. Er zijn heel veel medailles veroverd tijdens de World Beer Awards in Londen.

Verder lezen

Zilver voor Tweach Tripel met Kumasi

Tweach Tripel met kumasi is om meerdere redenen een bijzonder bier. Nu heeft het zilver gewonnen tijdens de World Beer Awards.

Verder lezen