Brouwerij De Prael (27)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Voldoet niet zozeer aan redelijk hoge verwachting van een krachtig, smaak- en karaktervol bier. Het is eerder heel licht. Hoog stabiel schuim belemmert in eerste instantie het ruiken. Er zit wellicht ook een brouwfoutje in deze aflevering van het bier, waarvan de houdbaarheids datum nog niet verstreken was. Er is namelijk ten onrechte sprake van een zeperige tint in geur en smaak in dit biertje, wellicht van oude hop of vettigheid ."
Ton van der Koppel