7,8

De Moersleutel We Helped Build The Brewery With This Porter

Brouwerij De Moersleutel (115)

De Moersleutel We Helped Build The Brewery With This Porter is een Porter geïnfuseerd met Panama Hartman Birdsong Espresso. Prachtige koffietonen smelten samen met de aroma's van de gebrande mouten.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
44 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

De Moersleutel We Helped Build The Brewery With This Porter is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,8

Smaak

7,7

Zicht

7,7

Neus

Aroma
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Deze Coffee Porter is gebrouwen voor deelnemers aan een crowdfunding actie ten behoeve van de brouwerij en past goed in de serie van donkere en zwaardere bieren die DeMoersleutel eigen is (veelal Stouts) en komen in blikken van 44 cl. Dit bier komt met het motto 'Panama Hartmann Birdsong Espresso' Infused."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

7,7 Zicht Zwart, ondoorzichtig met rijk, grof en vrij donkerbruin schuim, dat langzaam inkrimpt.

7,7 Neus Wat donker moutig, beetje bitterheid, vermoeden van wat mokka met vooral donkere chocolade.

7,8 Smaak Mooie, iets vollige, licht romige mokka gekleurde smaak en beantwoordt hiermee geheel aan de verwachting van een Coffee Porter. Niet te zwaar (6,5 % alcohol), zelfs iets dun en daarmee prima doordrinkbaar. Je hoeft er niet per se apart voor te gaan zitten om nippend je door de essentie(s) van het bier heen te slaan en mogelijke zwaarte langzaam te laten inwerken. In de nasmaak mokka en bittertje.

Spijssuggestie Pittig gemarineerd vlees (van de bbq).

Proost op de Budelse Brouwerij - Tweevoudig Goud

Een gouden gloed schijnt over de Budelse Brouwerij. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 heeft deze brouwerij twee Gouden Medailles in de wacht gesleept.

Verder lezen

Dubbele overwinning voor vandeStreek

vandeStreek bier, de Utrechtse brouwerij, heeft niet één, maar twee medailles in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze Dutch Beer Challenge 2023.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2023 - de uitslag

De prijswinnaars van de negende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen

De Week van het Nederlandse Bier: Een viering van onze unieke biercultuur

De 10e Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur en belooft een waar spektakel te worden voor bierliefhebbers in heel Nederland.

Verder lezen