5,5

Coopers Brewery Best Extra Stout

Coopers Brewery (1)

Coopers Brewery Best Extra Stout is een Australische Stout bestaande uit een mengsel van fruit, chocolade en hop bitters. De gebrande bitterheid uit de mout voeren de boventoon. Een bijzondere Stout met net even dat beetje extra.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.3%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,5

Het oordeel van de Bierista's

Coopers Brewery Best Extra Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 5,5 door onze Bierista's

5,2

Smaak

5,5

Zicht

6,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"Dit bier is vooral gebasseerd op bitterheid. De geur is prima. De smaak is ongebalanceerd en het lijkt eerst op koolzuurhoudend water dan komt de bitterheid en tot slot koude koffie die lang blijft hangen als nasmaak. Dit moeten de brouwers verbeteren."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,0 Zicht Echt zwart met een schuimlaag van roodbruin bier.

6,7 Neus Het vult meteen de ruimte met zijn geur. Geroosterde mouten en koffie. Het is ook zoet, maar de bitterheid neemt de voorgrond.

4,5 Smaak Zodra het je mond binnenkomt leek het alsof het koolzuurhoudend water is. Daarna komt de 'smaak', dit is eigenlijk gewoon wat bitter. De nasmaak is eerst erg bitter en daarna heeft het de smaak van (koude)koffie.

Spijssuggestie Tja, bij een stout past hertenbiefstuk.

5,9

"Niet zo boeiend deze Best Extra Stout van Coopers Brewery in Australië. Ze zullen extra hun best moeten (gaan) doen om alleen al een goede stout neer te zetten."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Bitter
Moutig
Koolzuur
Alcohol

5,9 Zicht Donkerbruin tijdens inschenken. Eenmaal in glas zwart. Ondoorzichtig en met koolzuur. Schuimkraag redelijk, medium en lichtbruin. Schuim redelijk stabiel.

5,8 Neus Weinig sprekende geur.

5,9 Smaak Licht donker moutig bier met wat spek (bacon) glans. Er valt nauwelijks meer uit te halen dan nog wat bitter. Is nog wel wat mild romig, maar voorts wat vlak en er is geen dringende noodzaak deze stout te drinken. In de nasmaak vrij smakeloos met klein bittertje.

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen

Evenementenbier, bestaat het nu wel of niet?

Bestaat evenementenbier wel of niet? Die vraag komt regelmatig naar boven op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Maar hoe zit het nu?

Verder lezen

Maximus Brouwerij lanceert Bling Bling Barley Wine

Maximus Brouwerij uit Utrecht heeft weer iets nieuws voor ons in petto: de Bling Bling Barley Wine.

Verder lezen