5,5

Coopers Brewery Best Extra Stout

Coopers Brewery (1)

Coopers Brewery Best Extra Stout is een Australische Stout bestaande uit een mengsel van fruit, chocolade en hop bitters. De gebrande bitterheid uit de mout voeren de boventoon. Een bijzondere Stout met net even dat beetje extra.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.3%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,5

Het oordeel van de Bierista's

Coopers Brewery Best Extra Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 5,5 door onze Bierista's

5,2

Smaak

5,5

Zicht

6,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"Dit bier is vooral gebasseerd op bitterheid. De geur is prima. De smaak is ongebalanceerd en het lijkt eerst op koolzuurhoudend water dan komt de bitterheid en tot slot koude koffie die lang blijft hangen als nasmaak. Dit moeten de brouwers verbeteren."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,0 Zicht Echt zwart met een schuimlaag van roodbruin bier.

6,7 Neus Het vult meteen de ruimte met zijn geur. Geroosterde mouten en koffie. Het is ook zoet, maar de bitterheid neemt de voorgrond.

4,5 Smaak Zodra het je mond binnenkomt leek het alsof het koolzuurhoudend water is. Daarna komt de 'smaak', dit is eigenlijk gewoon wat bitter. De nasmaak is eerst erg bitter en daarna heeft het de smaak van (koude)koffie.

Spijssuggestie Tja, bij een stout past hertenbiefstuk.

5,9

"Niet zo boeiend deze Best Extra Stout van Coopers Brewery in Australië. Ze zullen extra hun best moeten (gaan) doen om alleen al een goede stout neer te zetten."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Bitter
Moutig
Koolzuur
Alcohol

5,9 Zicht Donkerbruin tijdens inschenken. Eenmaal in glas zwart. Ondoorzichtig en met koolzuur. Schuimkraag redelijk, medium en lichtbruin. Schuim redelijk stabiel.

5,8 Neus Weinig sprekende geur.

5,9 Smaak Licht donker moutig bier met wat spek (bacon) glans. Er valt nauwelijks meer uit te halen dan nog wat bitter. Is nog wel wat mild romig, maar voorts wat vlak en er is geen dringende noodzaak deze stout te drinken. In de nasmaak vrij smakeloos met klein bittertje.

Jopen en 't Taphuys bundelen krachten

Jopen, de Haarlemse Craft brouwerij heeft een strategische samenwerking aangekondigd met 't Taphuys.

Verder lezen

Nieuw: Hazy & Romige Psycho Cyclops NEIPA van Maximus

Met vijf zorgvuldig geselecteerde hopsoorten – Citra, Citra Cryo, Mosaic, El Dorado en Idaho7 – biedt deze NEIPA een tropische fruitervaring.

Verder lezen

Grolsch blijft inzetten op duurzaamheid: Highlights 2023 online

Bij Grolsch staat duurzaamheid hoog op de agenda, en dat blijkt uit de indrukwekkende resultaten die de brouwerij in 2023 heeft geboekt.

Verder lezen

Playground Non Alcoholic IPA nu verkrijgbaar op fust

vandeStreek Bier kondigt met trots aan dat hun meest bekroonde bier, Playground Non Alcoholic IPA, vanaf nu verkrijgbaar is op fust.

Verder lezen