5,9

Coopers Brewery Best Extra Stout

Coopers Brewery (1)

Coopers Brewery Best Extra Stout is een Australische Stout bestaande uit een mengsel van fruit, chocolade en hop bitters. De gebrande bitterheid uit de mout voeren de boventoon. Een bijzondere Stout met net even dat beetje extra.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.3%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
5,9

Het oordeel van de Bierista's

Coopers Brewery Best Extra Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 5,9 door onze Bierista's

5,9

Smaak

5,9

Zicht

5,8

Neus

Bitter
Moutig
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,9

"Niet zo boeiend deze Best Extra Stout van Coopers Brewery in Australië. Ze zullen extra hun best moeten (gaan) doen om alleen al een goede stout neer te zetten."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Bitter
Moutig
Koolzuur
Alcohol

5,9 Zicht Donkerbruin tijdens inschenken. Eenmaal in glas zwart. Ondoorzichtig en met koolzuur. Schuimkraag redelijk, medium en lichtbruin. Schuim redelijk stabiel.

5,8 Neus Weinig sprekende geur.

5,9 Smaak Licht donker moutig bier met wat spek (bacon) glans. Er valt nauwelijks meer uit te halen dan nog wat bitter. Is nog wel wat mild romig, maar voorts wat vlak en er is geen dringende noodzaak deze stout te drinken. In de nasmaak vrij smakeloos met klein bittertje.

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen

We drinken steeds meer alcoholvrij

We drinken met z'n allen steeds meer alcoholvrij bier. Nu al is 1 op de 14 glazen bier die we met z'n allen drinken een bier zonder alcohol.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Creme Bavarois met Hertog Jan Winterbier

Heb je ook zo'n zin in het weekend. Het is weer BierButler Vrijdag. Ditmaal serveren we een dessert met Hertog Jan Winterbier.

Verder lezen