Chimay (19)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Is het nu een nieuw beperkt in omloop uitgebracht Chimay Speciale 1956 of gewoonweg een Chimay Blue in een nieuw maatpak? Eenmaal bij het openen kan ik niet direct een verschil onderscheiden. Bij de perfecte temperatuur ruik je de volle enigzins chocolade-achtig en iets wat kruidige aroma. Bij het proeven, smaakt het zo subtiel en zacht. Kan het aanraden het bier zeker op temperatuur te laten komen net boven het advies. Komt dan nog meer tot zijn recht. Samengevat een heerlijk uitgebalanceerd special bier waar de de combi van caramel, chocola, gist en kruiden in prima harmonie zijn. Het één of het ander overheerst niet. Goed gebrouwen!"
spook