8,5

Cervisiam Buzzsaw

Cervisiam (2)

Cervisiam Buzzsaw is een Imperial Pastry Stout. Een Intens & Uitdagend bier met smaken als kokos, koffie en esdoornsiroop. Deze zwaargewicht klok je niet even naar binnen, hier neem je rustig de tijd voor. Met alle liefde natuurlijk.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Cervisiam Buzzsaw is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,6

Smaak

8,4

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Dit is een Coconut, Coffee & Maple Pastry Stout waarin zoetigheid op prettige wijze overheerst. Het bierverloop is stroperig dik en presenteert zich enigszins als koffie met gebak. Dit behoort wel weer tot de aardige dingen die je met een stout kunt doen."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,4 Zicht Zwart, ondoorzichtig en vol koolzuur. Gering vrij fijn en bruin schuim dat niet stabiel is.

8,5 Neus Aangename volle geur gevuld met (inderdaad) gebaks (pastry) lucht.

8,6 Smaak Volle dikke romige smaak vervuld van ahornsiroop invloeden en daarmee zoetig en ook weer neigend richting gebak door deze siroop (wat je wel aantreft in pecanbroodjes). Een genot voor de zoetekauw en daar meteen bij horend erg plakkerig. De kokos lijkt verdreven naar de achtergrond evenals de koffie, maar ze zijn toch nog wel proefbaar en spelen een rol.

Spijssuggestie Room-, koffie-, mokka ijs. Bij stukjes zoet of zoet/pikant gemarineerd rund (sudder) vlees. Gerechten met ongebrande noten.

Dit zijn de grootste winnaars van de Dutch Beer Challenge 2025 – en waarom jij ze geproefd moet hebben

Heb je je ooit afgevraagd welke Nederlandse bieren écht tot de top behoren? De uitslag van de Dutch Beer Challenge 2025 is binnen, en het is tijd om te ontdekken welke brouwerijen de kroon spanden. In dit artikel duiken we in de opvallendste winnaars, onthullen we verrassende trends en geven we tips om je bierkennis te verdiepen.

Verder lezen

Bier Top 100: Tripel Karmeliet veroverd zilver

Na vele inzedingen van de Bierista bierkenners is er weer een top 100 ontstaan. Wij hebben ze opgesomd in de Bier top 100 2024.

Verder lezen

Dit is geen gewoon blond bier… ontdek de La Trappe Blond Special Edition 2025

Heb jij ooit een slok genomen van een bier dat niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hart raakt? Nee? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met de La Trappe Blond Special Edition 2025. Want geloof ons: dit is veel meer dan een blondje om je vrijdagmiddag mee af te sluiten.

Verder lezen

Een verkenning van IPA, NEIPA en DIPA - Wat maakt elk uniek?

IPA, NEIPA of DIPA? Ontdek de verschillen en kies jouw perfecte biertje.

Verder lezen