8,5

Cervisiam Buzzsaw

Cervisiam (2)

Cervisiam Buzzsaw is een Imperial Pastry Stout. Een Intens & Uitdagend bier met smaken als kokos, koffie en esdoornsiroop. Deze zwaargewicht klok je niet even naar binnen, hier neem je rustig de tijd voor. Met alle liefde natuurlijk.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Cervisiam Buzzsaw is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,6

Smaak

8,4

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Dit is een Coconut, Coffee & Maple Pastry Stout waarin zoetigheid op prettige wijze overheerst. Het bierverloop is stroperig dik en presenteert zich enigszins als koffie met gebak. Dit behoort wel weer tot de aardige dingen die je met een stout kunt doen."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,4 Zicht Zwart, ondoorzichtig en vol koolzuur. Gering vrij fijn en bruin schuim dat niet stabiel is.

8,5 Neus Aangename volle geur gevuld met (inderdaad) gebaks (pastry) lucht.

8,6 Smaak Volle dikke romige smaak vervuld van ahornsiroop invloeden en daarmee zoetig en ook weer neigend richting gebak door deze siroop (wat je wel aantreft in pecanbroodjes). Een genot voor de zoetekauw en daar meteen bij horend erg plakkerig. De kokos lijkt verdreven naar de achtergrond evenals de koffie, maar ze zijn toch nog wel proefbaar en spelen een rol.

Spijssuggestie Room-, koffie-, mokka ijs. Bij stukjes zoet of zoet/pikant gemarineerd rund (sudder) vlees. Gerechten met ongebrande noten.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen