Brouwerij Woerkumer Bier

Woerkumer Bier is een bierbrouwerij in Woudrichem. Eeuwen lang was het stadje Woudrichem, als hoofdstad van Altena, de enige plek op ons eiland waar alcohol gebrouwen en verhandeld mocht worden. Tegenwoordig vormt het Woerkumer Bier een actief onderdeel van onze maatschappij die zich inzet voor een duurzame toekomst. Zo zijn zij bezig met de oprichting van een klimaat neutrale brouwerij waar uitsluitend biologisch gecertificeerde grondstoffen uit de directe omgeving gebruikt worden. Daar komt ook een eigen duurzame mouterij bij én biologische hopvelden.

Als sociale onderneming werken zij met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Winst maken vinden is voor hen minder belangrijk dan samen lol maken bij het brouwen van heerlijk en eerlijk bier! Genieten dus!

Onze topbieren

8,0

Woerkumse Witte

Woerkumer Bier

Woerkumse Witte is een ongefilterd Witbier. Een fris zurige smaak en een mooie tegenhanger van ziltige gerechten. Dit bier wordt zomers gebrouwen naar een eeuwen oude receptuur en is zeer dorstlessend!

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Woerkumer Tripel Blond

Woerkumer Bier

Woerkumer Triple Blonde is al jaren het paradepaardje van de brouwerij. Dit licht gele tot goudgeel gekleurde bier van hoge gisting kenmerkt zich door een moutige en licht zoetige, volle smaak. Het heeft een aangename licht bittere en droge afdronk.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Woerkums Blondje

Woerkumer Bier

Woerkums Blondje is een soepel Blond bier en heeft dankzij de gebruikte gisten een smakelijk fruitig boeket. Maar vergis je niet met 8% weet dit blondje regelmatig bij de liefhebber het hoofd op hol te brengen!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Woerkumer Abdij Bruin

Woerkumer Bier

Woerkumer Abdij Bruin is donker en rijk bier dat kenmerkt zich door de volle smaak en een licht bittere tot (licht) zoete afdronk. Deze abdij bruin heeft een fruitige geur en smaakt naar rozijntjes, zoethout en gebrande kandij.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Woerkumer Meergranen Bock

Woerkumer Bier

Woerkumer Meergranen Bock is een robijnrood Bockbier. Het bier heeft een wat moutige smaak met een caramelachtige boventoon in de afdronk. Fier en stoer bier dat zich goed afzet tegen stevig gekruide gerechten of traditionele desserts.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter