Brouwerij Vrolijcke Joncker

Onze topbieren

7,0

Vrolijcke Joncker Zuidhorner Abt

Vrolijcke Joncker

Vrolijcke Joncker Zuidhorner Abt is een Quadrupel. Ter gelegenheid van het afscheid van de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn en het opgaan in de nieuwe gemeente Westerkwartier, zijn vier iconische bieren gebrouwen. Deze bieren zijn niet alleen een heerlijke herinnering aan de fusie gemeente maar ook een blijvende herinnering aan de oude gemeenten.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Vrolijcke Joncker Leekster Tak Tripel

Vrolijcke Joncker

Vrolijcke Joncker Leekster Tak Tripel is een Belgische Tripel van 8,0%. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van het afscheid van de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn en het opgaan in de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,4

Vrolijcke Joncker Grootegast

Vrolijcke Joncker

Vrolijcke Joncker Grootegast is een Dubbel van 8,5%. De Groote Gast verwijst naar Abel Tasman, de ontdekkingsreiziger die Tasmanië ontdekte. Hij was in het kiezen van zijn route eigenwijs en dat is ook de keuze voor de Dubbel.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Vrolijcke Joncker Marumer Non Blond

Vrolijcke Joncker

Vrolijcke Joncker Marumer Non Blond is een Blond bier. De Marumer Non verwijst naar een non uit het zgn. Witte Nonnenklooster bij Trimunt (onder Marum) die hulp biedt aan een gewonde Spaanse soldaat. Door de liefde die opbloeit worden zowel de Non Dolores, als de soldaat verbannen uit het klooster. De afscheidsbrief van Dolores is te lezen bij het kerkje van Marum.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter