Brouwerij Verhaege

De brouwerij-mouterij werd opgericht in 1892 door de twee halfbroers Adolf Verhaege en Paul Verhaege. Nu is de brouwerij een groot familie bedrijf, in 1937 nemen de zonen van Paul: Victor en Léon Verheage het bedrijf over en brouwen samen vele bieren die steeds succesvoller worden. Met een korte pauze tijdens de tweede wereldoorlog brouwt men nog steeds volgens een oude Vlaamse traditie.

Onze topbieren

7,3

Verhaeghe Barbe Noël

Verhaege

Verhaeghe Barbe Noël is een Winterbier. De licht gebrande moutsoorten geven de diep goudgele kleur. De kruidige hopsoorten de fris bittere smaak. Na bet brouwproces wordt bet bier voor een eerste maal gelagerd gedurende circa 14 dagen. Tijdens de tweede lagering krijgt bet bier een vollere smaak. Deze lagering neemt een einde wanneer een percentage van 7.2 % alc. vol. is bereikt.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Barbe d’Or

Verhaege

“Barbe d’Or” is een bier van hoge gisting. “Barbe d’Or” is een goud-blond bier met een rijke en fris bittere smaak. De licht gerooste mouten geven de ”Barbe d’Or” haar blonde kleur en volle smaak. De met zorg uitgezochte hopsoorten staan in voor de verfrissende, bittere afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Duchesse de Bourgogne

Verhaege

Duchesse de Bourgogne is een bier met een friszuur en fruitig karakter. Het heeft wijnachtige trekjes en laat zich uitstekend combineren met tal van gerechten. Duchesse de Bourgogne is een blend van bier dat maar liefst 8 en 18 maanden heeft gerijpt op eikenhouten foeders.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter