Brouwerij Tommie Sjef Wild Ales

Brouwerij Tommie Sjef Wild Ales is opgericht in 2015. Deze microbrouwerij van Tommie Sjef Koenen is gevestigd in Den Helder. De microbrouwer heeft zich gespecialiseerd in Sour en Wild Ales die gisten en rijpen in houten vaten. Zijn passie voor deze bieren ontstond toen hij in 2013 op een terras in Antwerpen voor het eerst een Geuze dronk. Sindsdien brengt de jonge brouwer de mooiste bieren uit.

In de zomer van 2015 werkt Tommie als assistent brouwer bij Oedipus waar hij zijn eigen wort maakt en mee naar huis neemt. De hoeveelheid bier die hij dan heeft liggen om te rijpen is wettelijk te veel voor persoonlijk gebruik. Dat zorgt ervoor dat hij zich inschrijft bij de KvK: Tommie Sjef Wild Ales is geboren!

Tommie Sjef produceert ook zijn eigen gist. De Tommie Sjef huisgist is een combinatie van Helderse en Belgische wilde gisten. Deze gisten geven zijn bieren dat bijzondere karakter. Net zoals de vaak simpele maar heldere namen van zijn bieren. Deze hebben vaak een mooier verhaal dan je op het eerste moment zou denken. Zoals bijvoorbeeld de "\". De backslash (/) heeft niets met computertaal te maken, maar is een geabstraheerde krijtstreep. Bij de oude lambiekbrouwers werd er met een krijtstreep op de fles aangegeven wat er in zat: een witte streep was geuze en een rode krijtstreep was kriek. Zijn krijtstreep (/) is een hommage aan de oude geuze.

Onze topbieren