Brouwerij Stella Artois

De brouwerij Stella Artois is gevestigd in het hart van de universiteitsstad Leuven. In de brouwerij van Leuven worden Stella Artois en Leffe gebrouwen. Zes eeuwen brouwtraditie en de modernste technologie staan er borg voor smaakvol en pittig kwaliteitsbier.

In de registers van de stad Leuven vinden we al in 1366 een registratie van accijnzen van brouwerij Den Hoorn terug. Het is in deze brouwerij dat Sébastien Artois op 13 juni 1708 meester-brouwer wordt. Hij verbindt daarmee zijn naam onlosmakelijk met de brouwerij en de stad Leuven.

In 1926 lanceert de Artois brouwerij volgens de toenmalige traditie een kerstbier. De naam “Stella”, het Latijnse woord voor “Ster”. Het bier is zo’n succes dat de brouwer besluit om het op permanente basis op de markt te brengen. In het logo vindt u nog de hoorn en het jaar 1366 vermeld, verwijzingen naar de origines van het bier.

Het Belgische Stella Artois is onderdeel van ABInBev.

Onze topbieren

7,0

Stella Artois

Stella Artois

Stella Artois behoeft bij de echte bierliefhebbers nauwelijks introductie. Dit is een pilsener dat over de hele wereld wordt gewaardeerd om zijn frisse karakter en doordrinkbaarheid. Een prachtig staaltje Belgische brouwkunst.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,8

Stella Artois 0.0%

Stella Artois

Stella Artois 0.0% is een alcoholvrij pils waarvan de smaak trouw blijft aan de klassieke Stella Artois. Dit alcoholvrije bier werd in 2020 gelanceerd.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

No filter voor Stella Artois

Stella Artois presenteert een Unfilltered Lager, een ongefilterd bier dat vooralsnog alleen op de Britse markt verkrijgbaar is.

Verder lezen

'Alcoholvrij bier het moeilijkste om te brouwen'

Gerard van den Broek van Hertog Jan vertelt over hoe moeilijk het is om een goed en smaakvol alcoholvrij bier te brouwen

Verder lezen