Brouwerij Slaapmutske

Bierbrouwerij Slaapmutske vind haar oorsprong in het hobbymatig brouwen van de eigenaren. Na een aantal jaren brouwen worden in 2004 de eerste Slaapmutskes naar Nederland geëxporteerd en in augustus 2004 volgt de eerste export naar Zuid-Afrika.

Het etiket is een eigen ontwerp. Het geeft onder andere een lachende maan weer waardoor zowel de naam Slaapmutske / ‘manneke maan’, als de onderliggende idee ‘Bier voor goedgemutsten’ gesymboliseerd worden.

Onze topbieren

8,1

Slaapmutske Extra Dry Hopped Lager

Slaapmutske

Slaapmutske Extra is een glutenvrije en suikervrije lager van lage gisting met dry hopping en hergisting op de fles. Het licht blonde biertje is licht bitter, lekker vol en hoppig.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Slaapmutske Hop Collection

Slaapmutske

Slaapmutske Hop Collection is een volmoutig Blond bier dat gebrouwen is met 1 hopsoort. Hergisting op de fles. Als hopvariëteit is gebruik gemaakt van Kent Goldings, dit voor zowel de hoofdhopping als de dry-hopping. Bloemig hoparoma en een bittere afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Slaapmutske Tripel

Slaapmutske

Slaapmutske Tripel is gebrouwen in brouwerij Slaapmutske uit Melle, België. Het bier heeft een krachtige citrusachtige, licht zoete en zelfs hoppige aroma. Het maakt dit bier zacht, vol en fijn van smaak. De afdronk heeft is aangenaam bitter.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Slaapmutske Christmas glutenvrij

Slaapmutske

Slaapmutske Christmas is een donkerbruin bier. Dit bier van 7,4% wordt gebrouwen met verschillende mouten en aromatische hoppen. In de mond is zeer moutig en geeft het een warme zachtheid. De hergisting zorgt voor een fijn en romig schuim dat kleeft aan het glas.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Slaapmutske Dubbel Glutenvrij

Slaapmutske

Slaapmutske Dubbel Glutenvrij is een dubbel gemout bier. Het bier is vrij donker met een licht zoete afdronk. Zoals de naam al zegt is dit bier vrij van gluten.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Slaapmutske Jan van Oudenaarde

Slaapmutske

Brouwerij Slaapmutske heeft ten gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de taverne Jan Van Gent te Oudenaarde een bijzonder bier uitgebracht: Jan van Oudenaarde Glutenvrije Tripel. Het is een single-hop speciaalbier van hoge gisting met hergisting op de fles waarbij gebruik is gemaakt van Challenger hop. Het resultaat is een vlot drinkend, smaakvol droog, tripel bier met een zacht bittere afdronk en een alcoholpercentage van 8.0%. Het kenmerkt zich door een blonde kleur en een bloemig aroma.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Slaapmutske Blond

Slaapmutske

Slaapmutske Blond is een een zacht, volmoutig bier met citrusachtige aroma's. De afdronk heeft een kleine bittere bite.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Slaapmutske FLOSS

Slaapmutske

De glutenvrije FLOSS Kriek is een ongezoete en glutenvrije kriek op basis van Slaapmutske FLOSS oudbruin bier en kriekensap. Deze kriek heeft een roodbruine kleur en lichtzure, hout en kriekgeur. De smaak is verfrissend zurig met een toets van ei en een fruitige afdronk. Alcoholpercentage 5.0%.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25