Brouwerij Scottish & Newcastle

William Younger heeft in 1749 een brouwerij opgericht in Edinburg en noemde hem “William Younger’s brewery”. Na 2 eeuwen lang zelfstandig gebrouwd te hebben zijn in 1931 William Younger’s brewery en McEwans samen gaan werken, waardoor de brouwerij de naam Scottish Brewers kreeg. In 1960 ging ook Newcastle Brewery samenwerken met Scottish Brewers, waardoor de brouwerij de naam Scottish & Newcastle kreeg. In 2003 werd Bulmers overgenomen waardoor het merk Strongbow in bezit kwam. Door de overnames werd Scottish & Newcastle ook de prooi van een overname toen de bedrijven Heineken en Carlsberg het bedrijf overnamen. Het bedrijf werd verdeeld tussen de twee bedrijven het deel van Heineken werd hernoemd tot Heineken UK.

Onze topbieren

7,4

Newcastle Brown Ale

Scottish & Newcastle

Newcastle Brown Ale is een bier met een rijke geschiedenis. Met 4,7% is dit niet zo'n zwaar bier. Toch wordt dit bier door kenners zeer gewaardeerd en dat heeft alles te maken met de smaakrijkdom van deze traditionele Brown Ale.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Strongbow Cider

Scottish & Newcastle

Strongbow Cider is vernoemd naar Richard de Clare die naar verluidt met zijn boog doelen op meer dan een kilometer afstand kon raken. Een mooi verhaal passend bij een mooie krachtige friszure cider.

Cider

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter