Brouwerij Pivo Brouwers

Pivo Brouwers is een microbrouwerij in het Groningse Haren. Karst van der Heide, Tom van Lente en David Ekkers zijn de mannen achter Pivo Brouwers. De naam Pivo is afkomstig uit Tsjechië, waar de mannen graag op vakantie gaan om te genieten van een goed glas bier. Om het hele jaar door te kunnen genieten van dit soort bieren hebben ze besloten zelf te gaan brouwen. Pivo Brouwers is actief sinds april 2015. Zo'n driekwart jaar werd er gebrouwen op een thuisinstallatie. Sinds begint 2016 wordt er gebrouwen in de brouwerij in de Biotoop in Haren. De bieren van Pivo Brouwers worden gebrouwen volgens het Reinheitsgebot en zijn ongepasteuriseerd en en ongefilterd. Bieren van Pivo Brouwers zijn: Vloeibaar Brood, Groningse Glorie, Speciaal Pilsner en Bohemian Like You.

Onze topbieren

8,9

Bohemian Like You

Pivo Brouwers

Bohemian Like You van Pivo Brouwers is een Saison gebrouwenmet Boheemse gerst en vergist met een Franse en Belgische giststam. Dit bier, met een droge afdronk, heeft aroma's van witte wijn en frisse bloesem.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

5,0

Pivo Plato 13,5

Pivo Brouwers

Plato 13,5 van de Groningse Pivo Brouwers is een Pilsener. Zoals de brouwers zelf zeggen; een speciaal Pilsener. Een complexe, mooie moutige en een frisse afdronk kenmerken dit bier. Het verfijnde hoparoma en lekkere body maken dit een echt dorstlesser!

Lager

Aroma
Zoet
Bitter