Brouwerij Magic Rock Brewing

Magic Rock Brewing Co. is een bierbrouwerij in Huddersfield, Engeland. De brouwerij is opgericht door de broers Richards en Jonny Burhouse, in samenwerking met hoofdbrouwers Stuart Ross. Deze mannen delen vanaf het begin al de passie voor bier en dan is dan ook precies hetgeen zij in stand willen houden.

Magic Rock laat zich inspireren door hun eigen grootse liefde voor bier en de ontluikende craft beer scene, specifiek die in Amerika. De behoefte om spannende, karaktervolle bieren te brouwen zorgde ervoor dat de heren hun bieren midden 2011 op de markt brachten. In 2012 werden zij door Ratebeer al uitgeroepen tot de tweede beste nieuwe brouwerij van de wereld.

In 2015 is de brouwerij naar een nieuwe locatie verhuisd op zo'n 10 minuten lopen van het centrum van Huddersfield. Sindsdien hebben zij de capaciteit van de brouwerij meer dan verdubbeld wat er voor gezorgd heeft dat zij momenteel zo'n 15.000 liter bier brouwen en verkopen met een team van meer dan 30 personen. De bieren kunnen vers vanuit de brouwerij gedronken worden in het taplokaal aan de overkant van de straat. Hier kun je de bieren ook in fles aanschaffen.

Onze topbieren

8,9

Magic Rock High Wire

Magic Rock Brewing

Magic Rock High Wire is een West Coast Pale Ale gebrouwen naar Amerikaans voorbeeld. Tonen en aroma's van mango, lychees en grapefruit gecombineerd met een smaakvolle moutachtige basis.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,6

Magic Rock Cannonball

Magic Rock Brewing

Magic Rock Cannonball is een smaakvolle IPA. Flink aroma's van de hoppen en smaakvolle moutachtige tonen. Fruit en bitterheid knallen uit dit bier!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Magic Rock High Wire Grapefruit

Magic Rock Brewing

Magic Rock High Wire Grapefruit is een fris en fruitige Pale Ale. Doordat er grapefruit aan dit bier is toegevoegd wordt de fruitigheid nog net wat extra aangedikt en is er ook een zuurtje te ontdekken. Aroma's van grapefruit en tropisch fruit. Lekker krachtig krachtig en in de afdronk licht bitter met fruitigheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Magic Rock Saigon Fog

Magic Rock Brewing

Magic Rock Saigon Fog is een Session IPA. Een goed uitgebalanceerd en sappig bier met complexe maar zachte citrusaroma's.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Magic Rock Make Alphonso Great Again

Magic Rock Brewing

Magic Rock Make Alphonso Great Again is een Double dry-hopped mango IPA. Vol en sappig. Tropische aroma's van Alphonso mango. Citrus, dennen, een beetje kruidig op de tong. Smaakprofiel: Mango, Tropical Fruit, Citrus, Grapefruit, Spice.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Magic Rock Dark Arts

Magic Rock Brewing

Magic Rock Dark Arts is een smaakvolle Stout. Deze Stout is gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en daardoor heerlijk vol en smaak en mondgevoel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Magic Rock Common Grounds

Magic Rock Brewing

Common Grounds van Magic Rock Brewing is een Triple Coffee Porter. Dit intense en uitdagende bier zet je smaakpapillen op scherp. 7 verschillende mouten en 7 verschillende koffie die op 3 verschillende momenten in brouwproces zijn toegevoegd. Zo heeft dit bier zijn volle, zoete, toffee achtige smaak gekregen. Diepe tonen van fruit en chocolade met hinten van vanille en hazelnoot.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Magic Rock Salty Kiss

Magic Rock Brewing

Salty Kiss van Magic Rock Brewing is een Zuur bier (Sour). Salty Kiss, is anders dan de naam zou zeggen, een behoorlijk verfrissend bier. Vrij zurig en fruitig in smaak, met aroma van kruisbessen en citrus. Door het kleine beetje toegevoegde zout is het bier zeer dorstlessend.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle